AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Ciucă: Nu cred că președintele Iohannis își va scurta mandatul pentru o poziție europeană

Nicolae Ciucă a declarat luni seară, la Digi24 că, la cum îl cunoaște pe Klaus Iohannis, nu crede că șeful statului își va scurta mandatul pentru a ocupa o funcție la nivel înalt în UE sau NATO.

Liderul PNL a făcut aceste clarificări în contextul în care se speculează că președintele României ar putea renunța mai devreme la mandat pentru a ocupa o poziție în fruntea unei instituții din blocul comunitar sau chiar la vârful Alianței Nord-Atlantice.

“Nu se suprapun calendarele de intrare în funcțiune a anumitor poziții la nivel european. Ca atare, în acest moment, au fost mai multe discuții, am văzut, despre ce va face președintele Klaus Iohannis, consider că este important pentru noi să ințelegem și că de-ar fi să fie așa este o recunoaștere față de relevanța țării noastre în UE și cred că-n același timp nu trebuie speculat acest aspect pentru că sunt etape ce trebuie parcurse, să aiba loc europarlamentarele, să vedem scorurile familiilor politice din care facem parte. În funcție de acest scor, să vedem dacă există posibilitatea negocierii unei astfel de funcții. Cum îl știu eu pe domnul președinte, nu cred că-și va scurta mandatul pentru o astfel de poziție, care în momentul de față nici nu trebuie să reprezinte o îngrijorare pentru noi, ci trebuie să fie un motiv de recunoaștere, de mândrie, dacă un român ajunge într-o astfel de poziție”, a declarat șeful PNL, potrivit digi24.ro.

În ceea ce privește funcția pe care Klaus Iohannis și-ar dori-o, Nicolae Ciucă a precizat că nu au avut discuții în acest sens.

 

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!