AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Ciucă: PNL susține nominalizarea Ursulei von der Leyen pentru candidatura la un nou mandat

Preşedintele PNL Nicolae Ciucă a avut o întrevedere, miercuri, în marja Congresului PPE la Bucureşti, cu preşedinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen. Liderul liberalilor i-a transmis oficialului german că PNL susţine candidatura la şefia CE pentru că în timpul mandatului său, Comisia a gestionat responsabil şi eficient crizele ultimilor ani.

„Partidul Naţional Liberal susţine nominalizarea Ursulei von der Leyen pentru candidatura la un nou mandat în fruntea Comisiei Europene. I-am spus asta în discuţia pe care am avut-o înainte de începerea congresului PPE. În timpul mandatului său, Comisia a gestionat responsabil şi eficient crizele ultimilor ani: pandemia, invazia rusă din Ucraina şi criza energetică creată de Moscova”, a scris Nicolae Ciucă pe Facebook, potrivit gandul.ro.

Liderul PNL a adăugat că i-a transmis Ursulei von der Leyen că prioritatea imediată a ţării noastre este aderarea cu drepturi depline la Schengen.

„I-am arătat că prioritatea imediată a României este admiterea deplină a ţării noastre în Spaţiul Schengen. Pe termen lung, dorim continuarea susţinerii pentru fermieri şi pentru antreprenorii din mediul rural. De asemenea, considerăm că politicile ce vizează schimbările climatice trebuie să fie gândite din perspectivă economică, pentru a nu afecta oamenii mai mult decât o face deja încălzirea globală”.

Preşedintele PNL a mai precizat că, „în materie de politică externă, apreciem decizia de începere a negocierilor de aderare cu Republica Moldova şi Ucraina”.

„Integrarea celor două state în UE va asigura securitatea economică a regiunii. Războiul declanșat de Rusia este cea mai mare amenințare la adresa Europei, iar Ucraina trebuie sprijinită din toate punctele de vedere, inclusiv prin urgentarea apropierii de UE”, a mai spus Ciucă.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!