• Home
  • Știri
  • Iohannis o susține pe Ursula von der Leyen pentru un nou mandat la Comisia Europeană

Iohannis o susține pe Ursula von der Leyen pentru un nou mandat la Comisia Europeană

iohannis ursula ce

Președintele Klaus Iohannis și-a exprimat susținerea pentru Ursula von der Leyen, propusă de CDU pentru un nou mandat la șefia Comisiei Europene.

„Salut decizia CDU de a o propune pe Ursula von der Leyen pentru un nou mandat de președintă a Comisiei Europene. Încrezător în eforturile ei de a consolida în continuare unitatea și puterea strategică a UE, lucrând în același timp pentru soluții de încredere pentru toate Statele Membre UE și pentru cetățeni deopotrivă”, a scris Klaus Iohannis, luni, pe platforma X, potrivit b1tv.ro.

Ursula von der Leyen a confirmat că vrea să conducă Executivul comunitar pentru un nou mandat de cinci ani, luni, după reuniunea partidului său, Uniunea Creștin Democrată din Germania. CDU a exprimat o susținere unanimă pentru actuala președintă a Comisiei Europene, potrivit Euronews.com.

„Lumea de astăzi este complet diferită față de cea din 2019. Am trecut împreună printr-o mulțime de lucruri de-a lungul ultimilor cinci ani și cred că s-ar putea spune că am reușit mai mult decât ne-am fi putut imagina vreodată.

În acești cinci ani, nu numai că pasiunea pentru Europa a crescut, dar, bineînțeles, și experiența mea în ceea ce privește câte poate să facă această Europă pentru poporul său”, a spus președinta Comisiei Europene.

Foto – replicaonline.ro

Parteneri