• Home
  • Știri
  • Ciucă: „PNL vrea ca revendicările profesorilor să fie soluționate de urgență”

Ciucă: „PNL vrea ca revendicările profesorilor să fie soluționate de urgență”

ciuca n

„Ministerul Muncii are toată susținerea coaliției pentru a realiza legea salarizării unitare și reforma pensiilor speciale, într-un timp cât mai scurt”, a transmis sâmbătă premierul Nicolae Ciucă, după ce președintele PSD, Marcel Ciolacu, a cerut suspendarea negocierilor pentru formarea noului Guvern până la rezolvarea grevelor anunțate în Educație și Sănătate. Totodată, el susține că Partidul Național Liberal dorește ca „revendicările profesorilor să fie soluționate de urgență, ca și problema pensiilor speciale”. În acest sens, Ciucă a convocat duminică, la ora 12:00, o întâlnire cu sindicatele, la Guvern, pentru discuții.

„Partidul Național Liberal a susținut încă de la început că principala preocupare a coaliției trebuie să fie soluționarea problemelor cetățenilor. De altfel, PNL a semnalat foarte clar că există riscul îndepărtării agendei politice de cea a cetățenilor, în contextul temei privind rotativa la guvernare. Acesta a fost și motivul pentru care PNL a cerut respectarea Protocolului și evitarea unor discuții pe funcții și persoane, pentru a nu ne îndepărta de la adevăratele probleme ale românilor.

Soluția pentru revendicările sindicatelor din educație este în legea salarizării unitare. În consecință, PNL reiterează că Ministerul Muncii are toată susținerea coaliției pentru a realiza legea salarizării unitare și reforma pensiilor speciale, într-un timp cât mai scurt. PNL dorește ca revendicările profesorilor să fie soluționate de urgență, ca și problema pensiilor speciale. În același timp, tranziția la guvernare trebuie să se producă rapid, fără sincope, pentru a menține stabilitatea și echilibrul guvernării. Doar cu seriozitate si responsabilitate putem depăși acest moment și asigura o guvernare funcțională pe mai departe. Mâine, la ora 12:00, am convocat o întâlnire cu sindicatele, la Guvern, pentru discuții”, a transmis premierul Nicolae Ciucă, potrivit digi24.ro.

Parteneri