• Home
  • Știri
  • Ciucă și Ciolacu, huiduiți la Iași. Ciolacu: „Eu chiar vă iubesc”

Ciucă și Ciolacu, huiduiți la Iași. Ciolacu: „Eu chiar vă iubesc”

ciuca si ciolacu 3

Premierul Nicolae Ciucă și președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, au fost huiduiți la Iași, la manifestările de Ziua Unirii Principatelor. În paralel cu ceremonia oficială, AUR a organizat acolo un protest. S-au auzit fluierături și strigăte ca „Hoții”. Cei doi lideri au făcut însă apel la unitate, plecând de la manifestări după parada militară și nu s-au mai prins în tradiționala horă a Unirii.

„Eu chiar vă iubesc, mai ales într-o zi atât de aleasă”, și-a început Ciolacu discursul, la auzul huiduielilor din public, potrivit digi24.ro.

„În urmă cu 164 de ani, românii, popor şi conducători, au scris primul paragraf al istoriei statului naţional unitar român, o istorie marcată de multe momente dificile, o istorie de-a lungul căreia, de fiecare dată, am demonstrat că doar uniţi putem depăşi orice obstacole. Doar împreună putem crea un viitor mai bun”, a spus Ciolacu.

„Atunci, în 1859, unitate nu a însemnat ca doar poporul să fie unit. Unitate a fost şi între conducători, personalităţi puternice cu viziuni proprii şi convingeri diferite au reuşit să se unească într-un scop comun: Unirea Moldovei cu Ţara Românească”, a mai spus Marcel Ciolacu în discursul său.

La rândul său, Ciucă a spus, la manifestările organizate cu ocazia Zilei Unirii Principatelor, că lecţia istorică rămasă peste timp e că prin voinţă, unitate, curaj şi susţinerea cetăţenilor por fi atinse cele mai ambiţioase obiective.

Ciucă a vorbit și despre Autostrada Moldovei, A7, „un obiectiv aşteptat mulţi ani de cetăţeni şi care, în sfârşit, are perspective certe de realizare”.

Parteneri