• Home
  • Știri
  • Ciucă: Suplimentăm cu 1 miliard de lei bugetul schemei de ajutor de stat dedicat investiţiilor importante în economie

Ciucă: Suplimentăm cu 1 miliard de lei bugetul schemei de ajutor de stat dedicat investiţiilor importante în economie

ciuca gov

Premierul Nicolae Ciucă a dat detalii despre rectificarea bugetară pregătită de Guvern.

Prioritatea executivului este asigurarea finanţării pentru măsurile guvernamentale incluse în pachetele de sprijin pentru economie şi cetăţeni.

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat că rectificarea bugetară care va fi aprobată de Guvern asigură perspectiva unei bune funcţionări a serviciilor publice oferite cetăţenilor, plata drepturilor sociale, precum şi finanţarea programelor şi schemelor de ajutor de stat destinate susţinerii economiei.

„Rectificarea bugetară pe care o vom aproba asigură perspectiva unei bune funcţionări a serviciilor publice oferite cetăţenilor, plata drepturilor sociale, precum şi finanţarea programelor şi schemelor de ajutor de stat destinate susţinerii economiei. Pregătim o rectificare pozitivă, iar prioritate are finanţarea măsurilor guvernamentale incluse în pachetele de sprijin pentru economie şi pentru cetăţeni, reducând, în acelaşi timp, cheltuielile pentru bunuri şi servicii ale tuturor ministerelor”, a menționat Ciucă, joi, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Premierul a anunțat că vor fi alocate fonduri suplimentare susţinerii investiţiilor importante în economie.

„Alocăm fonduri suplimentare susţinerii investiţiilor importante în economie, aşa cum ne-am angajat prin Programul „Sprijin pentru România”. Bugetul schemei de ajutor de stat va creşte de la 6,38 miliarde lei la 7,37 miliarde lei, calificându-se investiţiile de cel puţin 1 milion de euro în industria alimentară, producerea materialelor de construcţii, producerea de piese auto şi industria hârtiei. Continuăm să menţinem măsurile de protejare a cetăţenilor, de susţinere a serviciilor publice esenţiale – activităţile în spitale, în şcoli, în toate instituţiile statului -, precum şi activitatea din industria alimentară şi a IMM-urilor. Sunt sectoarele de activitate cu pondere substanţială în bugetul de stat”, a subliniat prim-ministrul, potrivit romaniatv.net.

Ciucă a reamintit că ne aflăm la jumătatea perioadei de implementare a deciziei de compensare a creşterii preţului la carburanţi.

„De la momentul luării deciziei, preţul la carburant a scăzut. Prin urmare, la sfârşitul lunii septembrie vom avea evaluarea completă a efectelor măsurii guvernamentale, o soluţie bună având în vedere că am putut cu toţii să observăm impactul pe care l-a produs în reglarea preţului la carburanţi. Valorificăm toate oportunităţile de finanţare pe care le avem din fonduri naţionale şi europene şi le punem în valoare în beneficiul cetăţenilor români şi al economiei naţionale”, a mai scris Nicolae Ciucă.

Parteneri