AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Ciucă: Toți interlocutorii de la Bruxelles au subliniat susținerea de care se bucură România pentru a finaliza aderarea la Schengen

La încheierea vizitei maraton la instituțiile europene, premierul Nicolae Ciucă a anunțat că are convingerea că nelămuririle părții olandeze vor fi clarificate la timp. Consiliul Justiție și Afaceri Interne urmează să dea pe 8 decembrie un răspuns în acest sens. În plus, premierul susține că sunt perspective pozitive să fie ridicat și Mecanismul de Cooperare și Verificare în Justiție. Nicolae Ciucă a făcut declarații de presă după discuțiile pe care le-a avut miercuri și joi la Bruxelles.

Prim-ministrul a spus că toţi oficialii cu care a avut întâlniri la Bruxelles au subliniat susţinerea pentru aderarea României la Schengen.

“Toţi interlocutorii au subliniat susţinerea de care România se bucură pentru a continua şi a finaliza procesul de aderare la Schengen”, a spus premierul.

“Rezultatele comisiei de evaluare sunt cât se poate de pozitive şi asigură continuarea cadrului de evaluare şi discuţii în vederea clarificării oricărei probleme la nivelul oricărui stat membru Schengen, astfel încât atunci când va fi luată decizia în Consiliul JAI să putem să avem susţinerea pe baza meritului de care ţara noastră trebuie să se bucure, merit care trebuie să-i fie recunoscut pentru tot ceea ce a realizat astfel încât să îndeplinească toate cerinţele aquis-ului Schengen”, a afirmat premierul, potrivit stiri.tvr.ro.

Ciucă a precizat că în prezent sunt unele probleme care trebuie clarificate în relaţie bilaterală cu Olanda. În context, el a amintit că ministrul de Interne, Lucian Bode, a transmis o scrisoare omologului olandez pentru o misiune suplimentară în privinţa Schengen.

“Am convingerea că, aşa cum a rezultat din întâlniri şi din discuţiile avute, toate aceste chestiuni vor fi rezolvate în timp oportun”, a subliniat prim-ministrul.

Întrebat de reporterul TVR despre raportul prezentat la Bruxelles privind aderarea României la Schengen, șeful executivului a afirmat că acesta este unul “foarte pozitiv”: “Raportul este unul foarte pozitiv, primind aprecierile de la toți cei care au participat la această activitate. Este o dovadă a faptului că România a făcut ceea ce trebuie astfel încât să îndeplinească standardele și condițiile acquis-ului Schengen.”

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!