AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Clădiri iluminate în roșu de Ziua Europeană 112. Orice apel non-urgent înseamnă secunde prețioase care se pierd în defavoarea urgențelor reale

 

Peste 30 de sedii ale autorităților publice centrale, județene și locale, instituțiilor de învățământ și de cultură, obiectivelor turistice și companiilor din România vor fi iluminate în roșu, în seara zilei de 11 februarie, de Ziua Europeană a Numărului de Urgență 112, arată un comunicat al STS.

Prin acest demers, își arată susținerea pentru Serviciul de urgență 112 care are misiunea de a salva viața, proprietatea și mediul.
Împreună, le reamintim cetățenilor că sunând la 112 doar când au urgențe dăm o șansă vieții, subliniază STS.

În fiecare an, Serviciul de Telecomunicații Speciale iluminează turnul de comunicații în culoarea roșie, specifică Serviciului de urgență.

„Împreună, Serviciul de Telecomunicații Speciale, în calitate de administrator al Sistemului național unic pentru apeluri de urgență 112 din România și toți partenerii care s-au alăturat demersului, readucem în atenția opiniei publice importanța apelării responsabile a numărului 112.

Operatorii STS și dispecerii agențiilor specializate de intervenție – Ambulanță, Poliție, ISU-SMURD, Jandarmerie și Salvamont – din cadrul Serviciului de urgență sunt la datorie 24/7”, precizează STS.

Traversăm o perioadă de pandemie în care numărul apelurilor la 112 a crescut față de anii trecuți și considerăm că este deosebit de important ca populația să conștientizeze că orice apel non-urgent înseamnă secunde prețioase care se pierd în defavoarea unor urgențe reale, subliniază STS.

Numărul 112, apelat cu mai multă responsabilitate în anul 2021

„2021 este anul cu cele mai puține apeluri non-urgente de când în România a fost implementat numărul unic de urgență 112. Dacă în anii 2004-2005, non-urgentele reprezentau peste 90% din totalul apelurilor, numărul acestora a scăzut anul trecut până la 40,73%. Astfel, datele ne demonstrează că, de la an la an, cetățenii sună tot mai responsabil la 112 și că, de cele mai multe ori, cer ajutorul agențiilor de intervenție atunci când au urgențe reale.

În anul 2021, operatorii STS 112 au preluat 10.337.426 de apeluri, cu 102.831 mai multe față de anul precedent. Dintre acestea, 6.127.023 (aproape 60%) au fost urgențe reale, pentru care a fost necesară intervenția agențiilor specializate: Ambulanță, ISU-SMURD, Poliție, Jandarmerie, Salvamont. Diferența, de peste 4,2 milioane, o reprezintă apeluri efectuate din eroare, solicitări de informații, farse și un procent redus de apeluri injurioase”, arată STS.

AMPress

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!