• Home
  • Fapt divers
  • Cod galben de instabilitate atmosferică și caniculă. Vezi județele afectate!

Cod galben de instabilitate atmosferică și caniculă. Vezi județele afectate!

canicula si ploi 1

Administrația Națională de Meteorologie a emis atenționări de instabilitate atmosferică și caniculă, după cum urmează:

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 02 august, ora 12:00 – 02 august, ora 20:00

În intervalul menționat, local în Dobrogea, nordul și în estul Munteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin intensificări ale vântului (rafale de 55…75 km/h), vijelii, descărcări electrice, averse torențiale și grindină. În intervale scurte de timp, cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp.

Manifestări de instabilitate amosferică vor fi izolat și în restul Munteniei, al Moldovei și în sud-estul Transilvaniei.

Interval de valabilitate: 02 august
Fenomene vizate: disconfort termic ridicat, caniculă

În Câmpia Română, Lunca Dunării și Podișul Dobrogei, disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități, iar pe alocuri va fi caniculă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 31 și 36 de grade.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 03 august
Fenomene vizate: val de căldură, caniculă, disconfort termic ridicat

Joi, valul de căldură se va extinde în vestul, sudul și sud-estul țării, unde va fi caniculă, disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar cele minime între 18 și 25 de grade.

Vineri, valul de căldură se va extinde și intensifica în toată țara.

Parteneri