Codrin Ștefănescu găsește scuzabil ca premierul român să nu știe capitala țării în care a ajuns. În plus, ”este prima femeie prim ministru din istoria României”

Codrin Ștefănescu, secretarul general adjunct al PSD, condideră că ”presa de dreapta” se ia pe nedrept de Viorica Dăncilă. Ce săriți atâta, zice Ștefănescu, minimalizând uriașa gafă a premierului român care a confundat  Priștina, capitala Kosovo, cu Podgorița, capitala Muntenegrului, lâsându-și mască omologul la care se afla în vizită.

Precum se știe, premierul Viorica Dăncilă a spus ieri, în timpul conferinţei de presă pe care o ţinea la Podgorița, alături de premierul muntenegrean Duško Marković, că se bucură să fie la Priștina. Degeaba a încercat translatorul să repare gafa care, în timpul unei solemnități, a sunat sinistru, mai ales că situația juridic internatională a provinciei Kosovo rămâne incertă.

Ştefănescu nu consideră că a fost o gafă. „Se mai întâmplă astfel de lucruri, dar propaganda ia fiecare cuvânt pe care îl zice premierul. Credeți-mă că a fost o exagerare ce a făcut presa de dreapta în ultimele ore. Nu este om pe pământ care să nu facă o greşeală…Doamna Dăncilă, nu Viorica Vasilica, aşa cum îi spuneti voi, când era europarlamentar a deschis infinit de multe usi în Parlamentul European. Mai mult decât atât, este prima femeie prim ministru din istoria României”, a spus Ștefănescu, la Realitatea TV.

Pe de altă parte, comentatori, inclusiv din PSD, se arată jenați de proasta pregătire a vizitei, condiderând că vina pornește de la consilierii de la cabinetul șefei Executivului.

Premierul Dăncilă are, de ceva vreme, o mare priză la gafe, iar unele cuvinte uzuale ale limbii române suferă mutilări pe care premierul le trece cu seninătate, ca și Codrin Ștefănescu. ”Cum ar fi sunat, scrie un comentator, dacă găsindu-se la Washington, premierul român ar fi salutat cu bucurie prezenta sa pe pământul Cubei, la Havana?! Femeia asta își uită mereu poșeta cu mintea acasă, schimbând momente solemne în unele hilare”.

D.Dumitru, AMPress