• Home
  • Știri
  • Coliziune în zbor, între două elicoptere, în Australia. Morți și răniți

Coliziune în zbor, între două elicoptere, în Australia. Morți și răniți

elicoptere

Două elicoptere au intrat luni în coliziune în zbor în apropierea aşa-numitei Coaste de Aur a Australiei, provocând moartea a patru persoane şi rănirea gravă a trei, au anunţat autorităţile, relatează AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

În imaginile difuzate de televiziuni pot fi văzute rotoarele unui elicopter pe un banc de nisip în apropierea ţărmului Coastei de Aur, în sud-estul regiunii Queensland. În apropiere, un elicopter este răsturnat în nisip, potrivit canalului public ABC.

Celălalt aparat de zbor pare în mare parte intact la locul accidentului, care se află în apropierea parcului marin Sea World.

Cele două aparate „intrând în coliziune, s-au prăbuşit (…) pe bancul de nisip, chiar alături de parcul Sea World”, a declarat inspectorul Gary Worrell, de la poliţia din Queensland. Coliziunea s-a produs înainte de ora 14.00, când au fost alertate autorităţile.

„În consecinţă, patru persoane şi-au pierdut viaţa astăzi” şi „alte trei sunt într-o stare critică în spital”, a mai adăugat el în cadrul unui briefing la faţa locului.

Biroul australian de securitate a transporturilor a anunţat deschiderea unei anchete asupra accidentului, prezentat drept „o coliziune în zbor”.

Parteneri