AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Comisar european, mesaj de 1 Mai: Telemunca şi deconectarea, următoarele piese ale puzzle-ului muncii în Uniunea Europeană

Foto – Pixabay / Peggy_Marco
Comisarul european pentru locuri de muncă şi drepturi sociale Nicolas Schmit a asigurat în ajunul zilei de 1 Mai că telemunca şi deconectarea trebuie să fie „următoarele piese ale puzzle-ului” muncii în UE, în timp ce a trecut în revistă principalele repere atinse de actualul executiv comunitar în materie de muncă, informează EFE, transmite Agerpres, potrivit g4media.ro.

„Deşi mai sunt multe de făcut, putem fi mândri de progresele pe care le-am obţinut”, a subliniat comisarul într-o declaraţie cu ocazia Zilei Internaţionale a Muncii, care este sărbătorită miercuri.

Candidatul social-democrat la preşedinţia Comisiei Europene după alegerile pentru Parlamentul European din iunie a declarat că „telemunca şi dreptul la deconectare sunt următoarele piese ale puzzle-ului muncii din UE”.

„Comisia a lansat o consultare cu partenerii sociali pentru a strânge opinii. Comisia rămâne angajată să acţioneze asupra acestui aspect crucial al vieţii profesionale pentru a prezenta o propunere legislativă eficientă şi echilibrată”, a spus el.

Parlamentul European a cerut Comisiei o directivă care să permită celor care lucrează de la distanţă să se deconecteze în afara orelor de lucru şi să se abţină de la a răspunde la apeluri sau e-mailuri în afara programului de lucru, însă iniţiativa este blocată după eşecul negocierilor dintre patronatele şi sindicatele europene.

Continuarea aici

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!