AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Klaus Iohannis se pensionează din postul de profesor la Sibiu, pe care l-a avut rezervat timp de peste 20 de ani

Catedra de profesor de Fizică a președintelui Klaus Iohannis de la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” din Sibiu a devenit vacantă și poate fi ocupată de un titular. După o perioadă de peste 20 de ani în care postul a fost rezervat, acesta s-a eliberat pentru că președintele României a depus cerere de pensionare, scrie Ora de Sibiu, potrivit hotnews.ro.

Lista posturilor disponibile pentru titularizare în județul Sibiu a fost publicată luni, 29 aprilie 2024. Printre acestea se regăsește și unul dintre posturile de profesor pentru disciplina Fizică de la Colegiul Brukenthal din Sibiu, cu predare în limba germană, ce constă în 18 ore, reprezentând o catedră completă.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, Constantin Dincă, a clarificat pentru Ora de Sibiu că președintele României și-a depus cererea de pensionare pentru poziția de profesor de fizică, invocând limita de vârstă. Astfel, postul vacant ar putea fi cel al lui Klaus Iohannis.

Acest post este inclus în lista posturilor vacante pentru angajare pe o perioadă determinată de 4 ani și poate fi ocupat de un candidat cu definitivat, care trebuie să obțină o notă sau medie de cel puțin 7 la examenul de Titularizare.

Contactată de Ora de Sibiu, directoarea Colegiului Național „Samuel von Brukenthal”, Monika Hay, nu a oferit detalii, spunând că în fiecare an sunt scoase la concurs posturi, inclusiv pentru catedra de Fizică.

Klaus Iohannis va împlini vârsta de pensionare, 65 de ani, în 13 iunie.

Continuarea aici

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!