Guvernul pregătește ieșirea României din UE. Voi prezenta informații, afirmă șeful senatorilor liberali

Liberalul Florin Cîțu, lider al senatorilor PNL, a postat pe Facebook un text prin care acuză ministrul Finanțelor de practici comuniste în economie. El anunță, totodată, că puterea actuală are deja pregătit planul ieșirii țării noastre din UE, iar apropierea de Putin este premeditată.
”Orlando de la Varadero, agentul Rusiei, responsabil pentru trecerea Romaniei la economia PLANIFICATA!
Niciun ministru de finante in perioada postdecembrista nu a impus tinte unor companii private prin hotarare de guvern. El este primul. Mai grav este ca sustine aceasta masura din convingere.
OUG 19/2019: „Indicatorii-țintă de creștere a creditării și de diminuare a marjei de dobândă, precum și marja de referință a dobânzii se stabilesc anual, prin hotărâre a Guvernului, la propunerea Ministerului Finanțelor Publice, cu recomandarea Comitetului Național pentru Supravegherea Macroprudențială. Pentru anul 2019, pentru fiecare instituție bancară, ținta de creștere a creditării este de + 8,0 la sută, ținta de diminuare a marjei de dobândă este de -8,0 la sută, iar marja de referință a dobânzii este de 4,0 puncte procentuale”
Au existat mai multe masuri comuniste in guvernarea PSD si PSD+ALDE din ultmii 5 ani. Niciuna nu a dus Romania mai aproape de comunism ca aceasta.
Este clar ca apropierea de EST, s-a autonumit guvernator intr-o banca a lui Putin, este premeditata. Asa cum premeditata este si trecerea de la o economie de piata la una PLANIFICATA.
Cu toate problemele lor, lipsa experientei si a expertizei, Viorel Stefan si Ionut Misa au facut ce au putut si au incetinit procesul de trecere la economia planificata. S-au opus unor masuri impuse din exterior pentru a trece Romania la o economie PLANIFICATA.
Eugen Teodorovici simte si respira comunism. Este cel care a sustinut si promovat in Parlament si in Guvern plafonarea preturilor, a dobanzilor, nationalizarea Pilonului II de pensii si acum NATIONALIZAREA de facto a sistemului bancar.
Doar in COMUNISMUL atat de iubit de agentul Rusiei statul impune planul de dezvoltare al unor companii. Nici Venezuela nu a facut asa ceva.
Atat le spun. Romanii nu-i iubesc pe comunisti si pe tradatori. Si comunistii si tradatorii platesc pana la urma. La fel si cei care i-au sustinut din pozitiile lor de functionari.
P.S. Stati pe aproape. In zilele urmatoare prezint informatii care arata ca iesirea Romaniei din UE este premeditata si deja sunt pregatite finantari pe filiera Rusia si China.”, își încheie Florin Cîțu, postarea.
D. Dumitru, AMPress