AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Comisia Europeană critică politicile economice ale României şi exprimă dubii privind reformarea justiţiei

Comisia Europeană îndeamnă România să adopte măsuri pentru corectarea deficitului bugetar şi atrage atenţia că evoluţiile politice din ultimul an generează dubii privind ireversibilitatea progreselor în reformarea sistemului judiciar şi în combaterea corupţiei la nivel înalt.| nă politicile economice ale României şi exprimă dubii privindrmarea justiţiei
“Astăzi, facem un pas înainte pentru a depăşi efectele crizei, în contextul în care Franţa iese din Procedura pentru deficit excesiv, după nouă ani. Pentru prima dată de la crearea monedei unice, toate ţările din zona euro au un deficit sub 3% din PIB în 2018. A fost nevoie de ani de politici fiscale responsabile pentru a aduce ţările Uniunii Europene în acest punct şi trebuie să ne asigurăm că responsabilitatea rămâne elementul principal şi în viitor. De aceea, adresăm un mesaj puternic Ungariei şi României să ia măsuri anul acesta şi anul viitor pentru a corecta devierea semnificativă de la ţintele fiscale. Prevenirea este mai bună decât tratamentul, iar momentul pentru prevenirea apariţiei unor probleme grave este acum, când economia este puternică”, a declarat miercuri Pierre Moscovici, comisarul european pentru Afaceri Economice şi Financiare, pentru Taxe şi Vămi, scrie Mediafax.

“Planificarea bugetară a României de obicei ignoră prevederile cadrului fiscal, în pofida necesităţii politicilor fiscale responsabile”, se arată în raportul de evaluare al Comisiei Europene adresat Consiliului UE privind Programul naţional de reforme destinat României.
“Evoluţiile din ultimul an au generat dubii ample privind ireversibilitatea şi sustenabilitatea progreselor substanţiale înregistrate de România în reformarea sistemului judiciar şi în combaterea corupţiei la nivel înalt. Independenţa justiţiei este supusă provocărilor şi există presiuni asupra instituţiilor judiciare şi asupra sistemului instituţional de combatere a corupţiei, în timp ce progresele în problemele rămase sunt obstrucţionate”, subliniază Comisia Europeană.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!