Reacții internaționale cu privire la mutarea ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim

După ce Liviu Dragnea a anunțat că Executivul a adoptat un memorandum pentru începerea procedurilor de mutare a Ambasadei României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim, au venit și reacțiile la nivel international.
Comisia Europeană reaminteşte că toate ambasadele ţărilor membre ale Uniunii sunt la Tel Aviv. Oficialii europeni consideră însă neschimbată poziţia României, dată fiind reacţia preşedintelui Klaus Iohannis.
Reacții au venit și din partea unor ambasadori acreditați la București.
„Această decizie este un act împotriva legilor internaţionale şi se contrazice cu poziţia istorică a României faţă de Orientul Mijlociu. Considerăm că poziţia domnului preşedinte este aceeaşi cu poziţia Palestinei. Noi sprijinim poziţia tradiţională a României ca pentru reînceperea negocierilor care duc la soluţionarea problemelor din Orientul Mijlociu. Această soluționare este crearea a două state: Palestina si Israel. Sperăm ca Guvernul României să regândească această decizie şi să fie alături la sprijinirea soluţionării paşnice”, a spus ambasadorul Palestinei la Bucureşti, Fuad Karim Saliba Kokaly, potrivit stiri.tvr.ro
„Stabilirea locului unei ambasade trebuie să respecte dreptul internaţional. Franţa consideră că transferarea unei ambasade la Ierusalim contravine dreptului international”, consideră Michele Ramis, ambasadorul Franţei la Bucureşti .