• Home
  • Știri
  • Comisia Europeană neagă că ar avea dificultăţi în cooperarea cu Laura Codruţa Kovesi, procurorul general al UE

Comisia Europeană neagă că ar avea dificultăţi în cooperarea cu Laura Codruţa Kovesi, procurorul general al UE

kovesi 1

Comisia Europeană a negat vineri că ar avea probleme în colaborarea cu Parchetul European (EPPO), după ce şefa acestuia, Laura Codruţa Kovesi, a reclamat într-un interviu pentru POLITICO lipsa de cooperare din partea instituţiilor Uniunii Europene.

Într-un interviu acordat POLITICO la începutul acestei luni, procurorul-şef european, Laura Codruţa Kovesi, a declarat că Parchetul European, EPPO, „nu a primit multe informaţii” de la departamentele interne ale Comisiei Europene şi că biroul său, care este însărcinat cu descoperirea şi urmărirea penală a infracţiunilor care implică fonduri UE, este în curs de a stabili întâlniri bilaterale pentru a înţelege de ce. Kovesi s-a plâns, de asemenea, că „numărul rapoartelor pe care le-a primit de la instituţiile europene este foarte mic”, referindu-se la informări sau alerte din partea oficialilor UE.

Răspunzând la o întrebare adresată de POLITICO, Christian Wigand, purtătorul de cuvânt al Comisiei pe chestiuni de justiţie, egalitate şi statul de drept, a declarat că relaţiile cu EPPO sunt bune.

„Cred că, în general, putem spune că avem o cooperare foarte bună cu EPPO şi că am depus multe eforturi pentru a-l înfiinţa şi pentru a ne asigura că are o finanţare adecvată”, a declarat Wigand la briefingul de presă zilnic al Comisiei, potrivit news.ro.

Fără să fie întrebat, menţionează POLITICO, purtătorul de cuvânt a mai spus că CE nu exercită nicio influenţă nejustificată asupra Parchetului. „În ceea ce priveşte investigaţiile, EPPO este, desigur, pe deplin independent”, a spus el.

Mai mult aici

Parteneri