• Home
  • Știri
  • Ionel Arsene, șeful CJ Neamț, condamnat definitiv la închisoare cu executare. El ar fi plecat în Italia. Este dat în urmărire generală

Ionel Arsene, șeful CJ Neamț, condamnat definitiv la închisoare cu executare. El ar fi plecat în Italia. Este dat în urmărire generală

ionel arsene

Preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene, a fost condamnat definitiv la 6 ani și 8 luni de închisoare cu executare într-un dosar de corupție. A fost acuzat că a luat mită o sută de mii de euro, iar magistraţii Curţii de Apel Braşov au pronunţat sentinţa definitivă, mai mică decât cea din prima instanţă, notează stiri.tvr.ro.

Arsene a mai fost deputat și președinte al PSD Nemț. Numele lui apare acum pe siteul politiei romane la ”Most Wanted”. Potrivit unor surse, el este în concediu și ar fi plecat de cateva zile din țară.

În primă instanţă primise cu doi ani mai mult decât acum.

Ionel Arsene a fost acuzat că a luat mită 100.000 de euro.
Acesta ar fi trebuit să se predea imediat ce a primit decizia instanţei, n-a mai fost însă văzut de zile bune, fiind zvonuri că ar fi plecat în Italia.

Iniţial, în aprilie 2022, Arsene primise la instanţa de fond (Tribunalul Braşov) o condamnare de 8 ani şi 4 luni, pedeapsă scăzută vineri de Curtea de Apel Braşov la 6 ani şi 8 luni.
CA Braşov a mai decis confiscarea de la şeful CJ Neamţ a sumelor de 80.000 euro şi 80.000 lei.

Ca pedeapsă accesorie, Ionel Arsene nu mai are dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, de a alege şi dreptul de a ocupa o funcţie de conducere sau de a exercita atribuţii de conducere în cadrul vreunui partid, formaţiune sau alianţă politică din România pe o perioadă de cinci ani după ce execută condamnarea.

Ionel Arsene a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în anul 2018, pentru trafic de influenţă, infracţiune săvârşită în 2013, în perioada când acesta era deputat.

Conform DNA, în cursul anului 2013, Ionel Arsene, în calitate de deputat şi preşedinte al organizaţiei judeţene Neamţ a PSD, ar fi primit de la o persoană (martor în cauză) suma de 100.000 euro, pentru a-şi folosi influenţa pe care a lăsat să se creadă că o are asupra unor persoane din conducerea Agenţiei Naţionale de Integritate, în scopul de a se constata nerespectarea dispoziţiilor legale privind conflictul de interese şi regimul incompatibilităţilor în cazul unei persoane care, la acea vreme, avea funcţie de conducere în administraţia locală.

Mai mult aici

Parteneri