AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Concert IN MEMORIAM Lucian Avramescu, la Muzeul Pietrei, cu Alexandru Tomescu, la vioara Stradivarius

 

Luna august, devenită emblematică pentru Muzeul Pietrei, din Sângeru – Prahova, prin concertul susținut de Alexandru Tomescu, la vioara Stradivarius, își va avea și anul acesta continuitate, chiar dacă fără prezența fizică a poetului Lucian Avramescu, cel care a gândit evenimentul devenit tradiție.

Cei rămași însă, vor duce mai departe ce a început scriitorul, așa încât, miercuri, 17 august, orele 17.00, va avea loc Concertul IN MEMORIAM Lucian Avramescu, la Muzeul Pietrei, cu un recital de vioară solo, din amplul repertoriu cu care Alexandru Tomescu a urcat pe marile scene ale lumii.

În cadrul evenimentului va avea loc și lansarea cărții apărute postum – „Confesiuni la Poarta Cerului”, la Editura AMPress, cu scrieri ale lui Lucian Avramescu, din ultimul său an de viață, ediție îngrijită de Giorgiana Radu-Avramescu.

Despre carte și despre poetul Lucian Avramescu vor vorbi: Octavian Știreanu, Emil Calotă, Marina Almășan, Ionuț Vulpescu (fost ministru al Culturii) și Cornel Nistorescu.

Un moment poetic, cu versuri ce aparțin lui Lucian Avramescu va susține jurnalistul sportiv și fondatorul Grupului ”VOUĂ”, Adrian Fetecău.

Ana Luciana Avramescu, fiica poetului, și Giorgiana Radu-Avramescu, gazdele evenimentului, se vor strădui ca absența scriitorului ca amfitrion să nu afecteze ceea ce de fiecare dată a fost un regal de frumos la Muzeul Pietrei, un loc cu totul special, ctitorit de Lucian Avramescu.

Intrarea va fi liberă, ca în fiecare an, pentru iubitorii de muzică, de carte, de cultură.

AMPress

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!