• Home
  • Știri
  • Consiliul JAI a respins aderarea României la Schengen. Austria a votat împotriva României, iar Olanda, împotriva Bulgariei. Croația a fost acceptată

Consiliul JAI a respins aderarea României la Schengen. Austria a votat împotriva României, iar Olanda, împotriva Bulgariei. Croația a fost acceptată

romania schengen

Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne al Uniunii Europene a respins intrarea României și Bulgariei la Schengen și a acceptat doar cererea Croației, notează stiri.tvr.ro.

Declarații la Bruxelles:
Vit Rakušan, ministrul ceh de Interne: Croația este noul membru al Schengen. România și Bulgaria sunt pregătite pentru a fi membre Schengen. Sunt convins că vremea lor va sosi curând.

Comisarul european Ylva Johansson: Bun venit, cetățeni din Croația! Cetățeni din România și Bulgaria, voi aveți dreptul să intrați în Schengen. Sunt dezamăgită.

ACTUALIZARE Votul împotrivă al Olandei a venit ca urmare a faptului că România și Bulgaria sunt la pachet. Olanda ar fi explicat în minuta ședinței că e de acord cu intrarea României în Schengen, dar împotriva intrării Bulgariei, potrivit unor surse TVR Info.

ACTUALIZARE Europarlamentarul Dragoș Pâslaru anunță că Austria a votat împotriva aderării României, iar Olanda – împotriva aderării Bulgariei. Astfel, cum cele două țări erau „la pachet” în privința votului, cererea lor a fost respinsă.

Dragoș Pîslaru: Olanda a avut un vot împotriva componetei legate de Bulgaria.

ACTUALIZARE Europarlamentarul Dragoș Pâslaru anunță că a fost acceptată intrarea Croației în Schengen.

Parteneri