Constanța Modell: O veste rea, ca un fulger, a străbătut astăzi Facebook-ul! Buna, frumoasa și talentata noastră prietenă, Ana Podaru, ne-a părăsit!

 O veste rea, ca un fulger, a străbătut astăzi Facebook-ul! Buna, frumoasa și talentata noastră prietenă, Ana Podaru, ne-a părăsit! Încă nu mi-am revenit din uimire! De ce, Doamne, s-a întâmplat această tragedie tocmai acum, când Ana mai avea atâtea de scris și de iubit în această lume? Tocmai reușise în Anglia, în 2-3 ani, să aibă o locuință, să fie o mamă fericită, deoarece fiica și fiul ei tocmai au fost admiși la două universități din Anglia și nu în ultimul rând, de curând, îi apăruse un nou volum de versuri! Doamne, câtă nedreptate! Dar, orice am spune noi și orice am face, oricât ne-am ruga, Ana nu se va întoarce, dar sunt sigură că ne vom aminti mereu de ea așa cum a fost: veselă, plină de viață, care respira doar prin scris și prin iubirea față de oameni, de familia ei, de natură! Sunt sigură că va rămâne întotdeauna în sufletele noastre! Dumnezeu și îngerii să aibă grijă de sufletul ei atât de frământat și atât de frumos! Condoleanțe familiei și rudelor îndurerate!

P.S. Alăturăm la ceea ce a scris profesoara și traducătoarea Constanța Modell, nemărginita noastră tristețe. Poeta  de rară sensibilitate Ana Podaru, colaboratoare a revistei Banchetul, dar și a AMPress, s-a stins răpusă de un cancer pe care l-a învins de mai multe ori, dar care în final a ieșit biruitor. Lupta ei a durat ani, iar optimismul n-o părăsise. Doar acum, spre final, versul ei devenise o tânguire, rugăciune către neant. Păcat  de viaţa şi tinereţea ei! Dumnezeu să-i poarte cu blândețe eternitatea! Adio, Ana, suflet ales. (Lucian Avramescu)