• Home
  • Prima
  • Copil de patru ani, în comă, după anestezia făcută la stomatolog

Copil de patru ani, în comă, după anestezia făcută la stomatolog

spital 1

Un băieţel de patru ani a fost anesteziat pentru a suporta mai uşor procedurile stomatologice, dar în scurt timp a intrat în stop cardio respirator. În cele din urmă a ajuns la spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală, unde este internat la terapie intensivă.

Ministerul Sănătății susține că sedarea folosită în cazul băiatului nu putea fi facută la respectiva clinică. De cealaltă parte, medicul anestezist se apără și spune că a mai făcut astfel de intervenții și nu a greșit cu nimic.

Copilul de patru ani a fost dus de mama lui ieri după-amiază, la o clinică Stomatologica privată din Pitești. Copilul a fose sedat, însă a început să se simtă rău. La 45 de minute după începerea intervenției stomatologice, starea de sănătate a copilului s-a agravat.

Medicul anestezist susține că a fost primul incident de acest fel din cariera lui.
Analgo-sedarea presupune inducerea stării de letargie sau somn și permite tolerarea unor proceduri neplăcute aplicate pacientului. După o astfel de procedură, pacientul poate fi externat în aceeași zi, fără prea multe restricții. Situația s-a complicat însă în cazul de la Pitesti. Copilul a ajuns la spital în stare critică.

În drum spre spitalul Grigore Alexandrescu din București, în ambulanță, copilul a fost a resuscitat a doua oară. La aproape 24 de ore de la incident, medicii din Capitală sunt rezervați.

Potrivit medicilor de la Spitalul „Grigore Alexandrescu”, micuțul în vârstă de 4 ani se află în stare extrem de gravă. Este internat la reanimare, este intubat şi ventilat mecanic.

Sursa – stiri.tvr.ro

Parteneri