• Home
  • Prima
  • Copilul de 15 ani, suspect în cazul incendiului de la Constanţa, a fost arestat la domiciliu

Copilul de 15 ani, suspect în cazul incendiului de la Constanţa, a fost arestat la domiciliu

incendiu constanta

Deşi anchetatorii au solicitat ca băiatul de 15 ani să fie arestat preventiv, judecătorul de drepturi şi libertăţi a dispus arestarea la domiciliu pentru 30 de zile.

Chiar în ziua în care un incendiu a distrus 35 de apartamente ale unui imobil situat în municipiul Constanţa, poliţiştii şi procurorii au reuşit să-i identifice pe doi copii, de 13 şi 15 ani, bănuiţi că au fost cei care au provocat dezastrul.

Reţinut iniţial de către anchetatori, Andrei, copilul de 15 ani, a fost dus în seara zilei de vineri, 17 decembrie, în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Constanţa. Procurorii au solicitat arestarea preventivă a acestuia, însă instanţa a decis arestarea la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile, notează adevarul.ro. Măsura poate fi contestată în 48 de ore.

„În urma probatoriului administrat, minorul în vârstă de 15 ani a fost reţinut, pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunilor de distrugere prin incendiere şi vătămare corporală din culpă, urmând ca în cursul zilei de mâine, 17 decembrie a.c., să fie prezentat unei comisii în vederea efectuării unei expertize medico-legale psihiatrice, pentru stabilirea discernământului”, a transmis IPJ Constanţa.

Parteneri