Corina Creţu: „Ca și până acum, atât eu personal, cât și Comisia Europeană, suntem gata să sprijinim”…

Comisarul european Corina Creţu a transmis un mesaj de felicitare României la preluarea preşedinţiei rotative a Consiliului UE, dorindu-i ţării noastre să foloseasă toate oportunităţile pentru a avansa în dosarele prioritare:

“Pentru prima oară de la aderarea la Uniunea Europeană, România deține de astăzi Președinția Consiliului Uniunii Europene.
Țara noastră face parte din trio-ul de Președinții rotative ale Consiliului UE, alături de Finlanda și Croația.
Acest mandat de șase luni are loc într-un moment plin de provocări, ceea ce reprezintă un motiv în plus pentru ca România să folosească toate oportunitățile pentru a avansa în negocierea dosarelor prioritare, inclusiv în ceea ce privește politica de coeziune pentru perioada 2021-2027.

În calitate de Comisar European pentru politică regională, mă bucur să constat că politica de coeziune reprezintă o prioritate pentru Președinția română, care de altfel se desfășoară sub motto-ul „Coeziunea, o valoare comună europeană“. Acest lucru demonstrează impactul clar pe care această politică a solidarității l-a avut în ultimii ani în România, contribuind esențial la îmbunătățirea vieții românilor.

Distribuie prietenilor

Ca și până acum, atât eu personal, cât și Comisia Europeană, suntem gata să sprijinim cu tot ce putem autoritățile române pentru a avea o Președinție de succes, care să contribuie la consolidarea proiectului european și la creionarea unui viitor mai bun al Uniunii Europene.
Mult succes!”
AMPress