Corina Creţu: Studiul de fezabilitate pentru spitale nu costă 250 milioane, ci 1,8 milioane

Corina Creţu, venită la Bucureşti, acasă adică, împreună cu toţi cei 28 de comisari europeni, a declarat vineri la România TV că nicăieri nu a fost „atacată” ca în România. De ce? Un detaliu care a enervat Guvernul de la Bucureşti a fost cel legat de spitalele regionale. Guvernul spune că studiul de fezabilitate costă 250 milioane, iar adevărul e altul – costă 1,8 milioane.

„Eu cred că faptul că se apropie alegerile a făcut ca dialogul dintre mine şi autorităţi să fie mult prea politizat şi eu mi-am propus să vorbesc de ceea ce fac eu şi de ceea ce am făcut şi să asigur în primul rând că nu fac nimic altceva decât să ajut România, să fiu constructivă. Sigur că atunci când vorbesc de riscuri, acest lucru intră în portofoliul meu şi este obligaţia mea de a spune tuturor statelor membre, să nu vă închipuiţi că eu vin doar la dumneavoastră în emisiune, în România, eu peste tot dau interviuri, vorbesc de riscuri şi în celelalte ţări, pentru că răspund de 28 de state membre. Aici se personalizează foarte mult. Nicăieri nu am fost atacată ca aici pentru că am spus nişte lucruri. De pildă, legat de spitalele regionale, că ştiţi de unde a pornit, de la faptul că s-a spus că studiul de fezabilitate costă 250 de milioane. Eu totuşi sunt obligată, sunt comisar european, să spun: nu, studiul de fezabilitate costă 1,8 milioane. De ce după aceea o săptămână să fiu atacată peste tot?

Nu este vina mea că s-au schimbat cinci prim-miniştri, pentru că am început cu domnul Ponta, domnul Cioloş, domnul Grindeanu, domnul Tudose şi acum doamna Dăncilă. La Transporturi – cred că şapte sau opt miniştri în ultimii cinci ani. Dar nu numai că s-au schimbat persoane, s-au schimbat şi priorităţi. Sigur că toate aceste lucruri au dus la întârzieri şi era datoria mea să spun acest lucru. Nu o fac întotdeauna cu zâmbetul pe buze, o fac cu tristeţe, dar eu acum sper să vin numai cu veşti bune”, a spus comisarul european Corina Creţu la România Tv.

Distribuie prietenilor

La o penultimă intervenţie, Corina Creţu a deplâns situaţia Vioricăi Dăncilă care este dezinformată de subordonaţi şi nu ştie cum stau lucrurile cu adevărat.
Aurelia Apostol, AMPress