Corina Creţu (surse) ar putea pleca din PSD: Sunt mâhnită. România se află într-o situație dezastruoasă

 

Corina Crețu, comisar european pentru Politică Regională, a declarat că România se află într-o situație dezastruoasă. Imaginea pe care o are România un este deloc una bună, după ce Parlamentul European a votat o rezoluție împotriva Bucureștiului, iar Comisia Europeană a adoptat un MCV dezastruos, cu 20 de puncte critice, nu este deloc una bună, a spus Crețu.

”Noi, la Comisia Europeană, nu dorim răul României. S-a creat impresia că singura preocupare e legată de justiție. Aș vrea ca partidele să privească cu înțelepciune și să nu pună în cheie complotistă că cineva ne vrea răul. E un rezultat a ceea ce s-a întâmplat în ultima perioadă. E greu de luptat cu o imagine deja creată.

Avem o absorbție care nu e mare și avem probleme cu absorbția fondurilor. Regret demisia ministrului Victor Negrescu, a avut o expertiză foarte bună. Nu știu ce s-a întâmplat, dar e un semnal care se adaugă la ceea ce s-a întâmplat. Sunt încurajată că a fost numit un diplomat de carieră și e o echipă la MAE care lucrează.

Așa cum a spus și domnul președinte Juncker, în această perioadă trebuie implementat un armistițiu. Vor fi de închis foarte multe dintre capitole, cadrul financiar multi-anual și altele ”, a declarat Corina Crețu la România TV.

Comisarul european a subliniat că are relaţii bune cu toate guvernele UE, mai puţin cu cel de la Bucureşti

Corina Creţu a amintit că din cele 9,2 miliarde de euro alocate pentru infrastructură s-au efectuat plăţi pentru lucrări pentru doar 1,3 miliarde de euro. Nu este ok să ai 7 miniştri de Transport şi să schimbi priorităţile la două luni. Magistrala M6 nu este aprobată, dar la Bucureşti se spune că este, dar acest tronson care ar lega Gara de Nod de aeroportul Otopeni este doar în analiză.

Comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, consideră că România trebuie să continue drumul său european, apreciind că o eventuală părăsire a Uniunii Europene ar fi „o catastrofă naţională”.

„Mesajul meu este acela că România trebuie să continue drumul său european. (…) Nu trebuie să ne jucăm cu viitorul nostru. (…) Este surprinzător ca o ţară care a cunoscut atâtea beneficii din partea Uniunii Europene (…) să dai cu piciorul tuturor acestor oportunităţi. Nu cred că îşi doreşte cineva acest lucru şi îmi pare rău că a venit, nu ştiu, din neant, această posibilitate ca România să iasă vreodată din Uniunea Europeană. Deci asta, după părerea mea, ar fi o catastrofă naţională şi vom fi cu toţii responsabili pentru viitorul nostru şi al copiilor noştri”, a declarat Corina Creţu miercuri, la România TV.

Corform unor surse, Corina Crețu, vechi membru al PSD, ia în calcul părăsirea partidului condus de Dragnea.

Mai mult pe RTV.NET