• Home
  • Fapt divers
  • Cornel Dinu, la o întâlnire cu Michel Platini: «Băi, dobitocule, știm mai bine literatura franceză decât voi»

Cornel Dinu, la o întâlnire cu Michel Platini: «Băi, dobitocule, știm mai bine literatura franceză decât voi»

Cornel Dinu consideră că lipsa de cunoștințe generale din fotbal reprezintă una dintre cauzele rezultatelor modeste din fotbalul românesc, ironizându-l pe actualul selecționer, Mirel Rădoi, pe tema Bacalaureatului.

Cornel Dinu, procurorul, a dezvăluit un moment petrecut în 1976, când Michel Platini, fostul mare fotbalist francez și președinte UEFA, a fost surprins de faptul că mai mulți componenți ai naționalei olimpice a României de atunci cunoșteau limba franceză.

”S-au scos cinci discipline de la Școala de Antrenori, printre care și obligativitatea să ai Bacalaureatul. Nu se poate face fotbal fără un dram de cultură. Mă uitam la prezentarea naționalei Italiei.

Cu un președinte care arată a președinte, cu directorii respectivi de programe, oameni cu experiență, care au lucrat în fotbal. Conducerea tehnică, care e cu Mancini, Vialli, care, săracul, e bolnav și a avut un discurs extraordinar, și o atmosferă excepțională la masă.

Ăștia toți sunt cu școală la Coverciano și cu Bacalaureatul luat, că nu poți fără Bacalaureat să citești. Îmi aduc aminte când am jucat în ’76 cu Franța, am mâncat bătaie atunci în preliminariile Olimpice.

Platini se uita că eu, Sandu Mircea, Lucescu, vorbeam o franceză, hai să-i spun bunicică. Eu am luat meditații la cinci ani la franceză. Zice ‘dar voi vorbiți franceză?’. ‘Băi, dobitocule, noi știm mai bine literatura franceză decât voi’!”, a dezvăluit Cornel Dinu, la emisiunea Liga DigiSport.

Mai mult pe 3dots.ro

Parteneri