• Home
  • Prima
  • CORONAVIRUS ROMÂNIA: 17 oameni în carantină, 1.000 izolați la domiciliu!

CORONAVIRUS ROMÂNIA: 17 oameni în carantină, 1.000 izolați la domiciliu!

coronavirus in romania 1 1

Marcel Vela, Ministrul de Interne, a anunțat ce hotărâri s-au luat pentru prevenirea unei epidemii de coronavirus. Bilanț: 17 români sunt în carantină, 1000 sunt izolați la domiciliu. Nu s-a confirmat până acum niciun caz pe teritoriul României

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunţat, luni seara, că sunt 4.172 locuri de carantină la nivel naţional, în 125 de locaţii aflate în 121 de localităţi din 40 de judeţe. De asemenea, ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a declarat că sunt disponibile în jur de 2.500 de paturi în toate secţiile şi spitalele de boli infecţioase, din care 95 sunt pentru terapie intensivă.

Vela a mai prezentat un caz din judeţul Neamţ, unde două persoane venite din China nu au respectat indicaţiile de izolare la domiciliu. „Doi vânzători în magazin, din judeţul Neamt, veniţi din China, nu au respectat indicaţiile de izolare la domiciliu. Nu au fost pozitivi la verificare şi trebuiau să stea 14 zile în izolare la domiciliu. Sunt poze puse la dispozitia IPJ şi DSP cu ei. Fapta lor va fi documentată de IPJ şi vom afla mâine soluţia luată. Procurorul va decide pedeapsa”, a declarat Marcel Vela, care a adăugat că cei doi riscă fie o amendă, fie închisoare.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a prezentat şi situaţia românilor aflaţi în carantină, spunând că au fost doi cetăţeni veniţi din China, din Wuhan, care au plecat, iar acum sunt cele şase persoane aduse din Japonia de pe vasul de croazieră ”Diamond Princess”, în Dolj mai sunt în carantină alte opt persoane venite din Italia (Lodi), iar în Galaţi alte trei persoane, de asemenea, venite din Italia. Ministrul Sănătăţii a spus că alte aproximativ 1.000 de persoane sunt izolate la domiciliu. De asemenea, directorul Institutului „Matei Balş”, Adrian Streinu-Cercel, a declarat că nu este niciun caz de infectare confirmat în România şi că nu mai sunt în lucru teste la acest moment, cele făcute fiind negative.

Sursa ‘a1.ro

Parteneri