Există sau nu coronavirus pe teritoriul României?

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a declarat luni seara, după Comitetul de urgență care a avut loc la sediul ministerului Afacerilor Interne, că în România nu există, în acest moment, niciun caz confirmat de coronavirus, notează stiri.tvr.ro.

Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a făcut apel la populație să nu ia în considerare zvonuri și știri false apărute pe diferite rețele de socializare sau site-uri, ci să verifice toate informațiile pe site-uri oficiale.

Arafat a subliniat că au apărut foarte multe știri false în spațiul public și informații date de oameni neavizați.

Și managerul Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș”, Adrian Streinu Cercel, a confirmat că în România nu există niciun caz de coronavirus. S-au făcut mai multe teste, dar persoanele testate nu aveau virusul, iar acum nu există niciun test în lucru, a precizat Streinu Cercel.

Ministrul Sănătății a precizat că în centrele de carantină vor merge călătorii care vin din zone de maxim risc, toţi cei care vin din provincia Hubei, toţi cei care vin de pe nava de croazieră Diamond Princess, precum şi cei din Italia, din cele 11 localităţi cu un număr mare de pacienţi cu coronavirus.

Foto – stirileprotv.ro