• Home
  • Știri
  • Coșea: Boicotul României faţă de OMV este absolut ineficient. Suntem prea mici pentru a ne bate cu astfel de coloşi

Coșea: Boicotul României faţă de OMV este absolut ineficient. Suntem prea mici pentru a ne bate cu astfel de coloşi

Mircea Cosea 1

Economistul Mircea Coşea a afirmat că nu este partizanul boicotării unor societăţi austriece din România, ca urmare a eşecului Schengen, susţinând că acesta este „absolut ineficient” faţă de OMV, deoarece „suntem prea mici pentru a ne bate cu astfel de coloşi”.

„Nu sunt partizanul boicotării a unor societăţi austriece din România, ca urmare a eşecului Schengen – şi aici mă gândesc la OMV, în principal. Boicotul României faţă de OMV este absolut ineficient pentru că suntem prea mici pentru a ne bate cu astfel de coloşi. Pe de altă parte, politica românească din ultimii 25 de ani a fost determinată în mare parte nu de aliaţii noştri strategici sau de Uniunea Europeană, ci de OMV. OMV este în interiorul politicii româneşti: prim-miniştri, miniştri, secretari de stat, mari companii româneşti private sunt de fapt în trena OMV-ului de foarte mulţi ani. Nu cred că vom putea face aici mare lucru”, a afirmat Coşea, la o nouă ediţie a dezbaterilor „Energia în spatele scenei”, potrivit Agerpres.

În opinia sa, ar trebui schimbat total conceptul de guvernare în domeniul energiei „şi plecat de la altceva, nu cu nişte cârpeli pe care le faci de la o zi la alta.”

Continuarea aici

Parteneri