• Home
  • Știri
  • Coșea: „Clasa politică va încerca prin toate mijloacele să nu rezolve problema pensiilor speciale”

Coșea: „Clasa politică va încerca prin toate mijloacele să nu rezolve problema pensiilor speciale”

Mircea Cosea 1

Economistul Mircea Coșea a declarat în emisiunea Politica zilei, la postul B1 TV, că politicienii vor încerca prin toate mijloacele să nu rezolve problema pensiilor speciale pentru că implicațiile politice sunt foarte importante.

„Noi discutăm lucrul acesta de foarte mult timp iar părerea mea pe care am făcut-o publică este că nu se va rezolva pentru că este o chestiune politică.
Trăim într-o nedreptate flagrantă în ceea ce se întâmplă astăzi, și anume voința unor persoane care sunt în niște funcții de importanță extraordinară în România determină nu doar o nedreptate socială cu implicațiile pe care le vedem, ci și posibilitatea pierderii PNRR-ului.

Suntem chiar în pericolul de a fi într-o situație de eșec în legătură cu PNRR-ul tocmai datorită incapacității rezolvării acestei probleme. Eu însă cred că actuala clasă politică va merge până la o linie roșie destul de evidentă și va încerca prin toate mijloacele să nu rezolve problema pensiilor speciale pentru că implicațiile politice sunt foarte foarte importante.

Toți acei magistrați care beneficiază de aceste privilegii ieșirea la pensie la o vârstă mică, pensii foarte mari sunt implicați politic. Justiția are informații, are posibilitatea să ridice sau să coboare o personalitate politică. Nu cred că va exista până la alegeri o rezolvare. Problema pensiilor speciale nu a fost deloc abordată. Probabil că nu există niciun fel de flexibiliatate în domeniul pensiilor speciale. Ce ne așteaptă? Pierderea unor alți bani”, a spus Coșea, potrivit b1tv.ro.

Parteneri