• Home
  • Știri
  • Ciolacu, la Bruxelles: Există o flexibilitate a Comisiei pentru deficitul României. Nu sunt de acord să creștem TVA peste 19%

Ciolacu, la Bruxelles: Există o flexibilitate a Comisiei pentru deficitul României. Nu sunt de acord să creștem TVA peste 19%

ciolacu si ursula 1

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, la Bruxelles, după întâlnirea cu președinta Comisiei Europene, că executivul european a înțeles contextul în care se află România și a arătat o „flexibilitate” în ceea ce privește ținta de deficit bugetar pe care România trebuie să o respecte.

El a spus, în contextul măsurilor fiscale pregătite de Guvern, că nu este de acord cu creșterea TVA peste nivelul de 19%.

„Comisiile tehnice au rămas cu doamna Celine Gauer (directoarea generală a grupului operativ pentru redresare și reziliență din cadrul Comisiei Europene – n.red.) să discute anumite aspecte. Ele vor continua la nivel tehnic și săptămâna viitoare. În schimb, am stabilit principiile. Am anunțat foarte clar că eu nu sunt de acord, ca prim-ministru al României, să creștem cota de TVA peste 19%, un lucru care ar duce evident din nou la o creștere a inflației și la o scădere economică, respectiv dacă s-ar fi crescut cu un punct procentual de TVA ar fi adus la pachet o inflație de 0,5%. Este pentru prima oară după aproape doi ani când am reușit să aducem inflația la o singură cifră. Vom continua să descreștem cât mai mult. Numai așa putem crește puterea de cumpărare a românilor”, a afirmat Marcel Ciolacu într-o conferință de presă după întâlnirile cu liderii europeni, potrivit digi24.ro.

Prim-ministrul a spus că există „o flexibilitate” din partea Comisiei Europene „în urma argumentelor aduse, de a veni cu un nou plan în ceea ce privește deficitul României”.

Continuarea aici

Parteneri