• Home
  • Știri
  • Coşea: „Guvernul vrea doar să ia bani cu japca, de unde se poate, fără niciun fel de grijă pentru viitor”

Coşea: „Guvernul vrea doar să ia bani cu japca, de unde se poate, fără niciun fel de grijă pentru viitor”

Mircea Cosea 1

Mircea Coşea, profesor de macroeconomie, a explicat ce impact vor avea asupra economiei româneşti măsurile noului pachet fiscal pe care Guvernul şi-a asumat răspunderea.
Referindu-se la măsurile cuprinse în legea care urmează să modifice Codul Fiscal, profesorul Mircea Coşea a criticat lipsa de viziune a guvernului, care, spune el, ar trebui să ofere stimulente industriilor benefice societăţii şi să le taxeze „la sânge” pe cele nocive, dând exemplul comerţului cu produse din tutun.

”Trebuie să dea stimulente. Or, bugetul trebuie să aibă o astfel de politică fiscală cât să stimuleze anumite ramuri și să îi asigure dezvoltarea altora. Spre exemplu, pui taxe foarte mari pe tutun, pe alcool sau pe mai știu eu ce, produse care nu fac bine ai societății și cu o impozitare adecvată, poate chiar stimulent, pentru ramuri care sunt benefice pentru societate. Or, în cazul de față, aceste măsuri nu au niciun fel de logică a unor obiective și a unor strategii pe care le are în vedere sau ar trebuit să le aibă în vedere guvernul. Practic, reiese un lucru foarte clar Guvernul nu dorește decât să ia bani de pe unde se poate cu japca, fără niciun fel de grijă pentru viitor, fără niciun fel de grijă pentru mediul privat, pentru mediul de afaceri”, a spus profesorul Coşea la DC Business, potrivit romaniatv.net.

Mai mult, profesorul de economie a mai spus că: ”Citind acest document, am rămas cu sentimentul că există o ură, cuvântul poate prea dur, o ură față de sectorul privat și mediul de afaceri, care este privit sub forma unor dușmani ai acestei societăți care câștigă prea mult, care au beneficii prea mari. Nu se ține cont că aceste sectoare chiar lucrează, chiar sunt oameni adecvați acestui lucru, nu sunt politruci, sunt specialiști care lucrează acolo, din contră, este privit ca un dușman”.

Continuarea aici

Parteneri