AM Press Logo
Muzeul Pietrei

COVID-19. Reguli noi pentru românii care vin în țară

Ludovic Orban a anunțat miercuri seară, după videoconferința cu prefecții și cu reprezentanții instituțiilor cu responsabilități în gestionarea epidemiei, noi reguli pentru persoanele care vin în România.

„Știți că nu am mai actualizat lista țărilor, pentru că la nivel european a fost o dezbatere și am așteptat să se ia o decizie privind modalitatea unitară de introducere a măsurilor privind deplasările în cadrul UE, între țări.
Nu s-a luat o decizie, de aceea vom decide luni în cadrul Comitetului Național pentru Situații de Urgență să reintroducem restricții pentru țările care au un nivel de infectare superior celui din România, pe ultimele 14 zile.

Pentru cei care vin în România și stau aici o perioadă de maximum 3 zile nu se va impune obligația carantinării, dacă vin cu un test COVID negativ efectuat cu 48 de ore înainte de intrarea în țară.
Dacă vor să stea mai mult de 3 zile, vor avea la dispoziție două variante. Carantină 14 zile, iar în cazul în care doresc să nu stea în carantină 14 zile, în a cincea zi vor avea posibilitatea de efectuare a testului. În cazul în care testul este negativ, la momentul primirii testului negativ vor putea ieși din carantină”, a spus Orban.

D.Dumitru, AMPress

© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!