AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Covorul de lana revine in topul preferintelor cand vine vorba de acoperitori pentru podele

Intr-un trecut nu foarte indepartat, Romania facea partea din topul tarilor europene cu o bogata industrie de fabricare a covoarelor prin cele trei fabrici din portofoliul sau, Covoare Cisnadie, Incov si Covoare Siret. Dupa anul 1989, cand ne-am aflat in febra privatizarilor dubioase, toate cele trei fabrici au disparut din peisajul autohton. Prima a fost Covoare Siret, care era si cel mai slab cotat dintre cei trei producatori, apoi in anul 2010 dupa criza economica care a lovit intreaga lume, cu totii am privit neputinciosi cum prin sistarea activitatii fabricii de covoare din Cisnadie, s-a rupt o bucata din istoria producatorilor de produse textile din Romania. Ultima fabrica de covoare de la care ne-am luat la revedere, a fost Incov. Producatorul din Alba Iulia nu a putut tine pasul cu noile tehnologii necesare vremurilor noastre si a pus lacatul unei industrii care ne aducea renume si laude in intreaga lume. Covoarele noastre au ajuns in perioada comunismului si nu numai, in tari precum America, Japonia, Iran, Siria, Rusia, Anglia si multe altele.

In lipsa producatorilor autohtoni, piata de covoare din Romania a fost invadata de modele sintetice, de o calitate indoielnica dar si un pret mai mic, provenite din Turcia in marea lor majoritate. In urma unei mici investigatii, am descoperit magazinul online Startdecor, unul dintre putinele magazine de profil care duc mai departe traditia covorului de lana prin importul acestora din Polonia, de la unul dintre cei mai mari producatori activi din Europa.

Aici regasesti atat covoare ieftine cat si unele la preturi mai piperate, in functie de calitatea lor care este definita in principal de numarul de noduri, fiind potrivite pentru gustul si buzunarul fiecarui client.

Gama de covoare lana este una foarte diversificata, avand peste 300 de modele, unele clasice cu flori si diverse linii geometrice, altele moderne in culori vii si naturale, avand dimensiuni potrivite pentru fiecare incapere.

Magazinul Startdecor conform reprezentantilor sai, a luat nastere acum 6 ani din nevoia consumatorului pentru covoarele produse dintr-un material natural si dorinta de a oferi pietei un raspuns la produsele existente. In toti acesti ani portofoliul Startdecor s-a marit, avand acum peste 3000 de produse din diverse categorii, precum sanitare, mobilier de gradina, tapet sau seminee electrice.

Incepand cu anul 2020, magazinul a depasite granitele tarii si a luat nastere in Ungaria prin Startdecor.hu unde comercializeaza o parte din produsele regasite in Romania.

© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!