Crin Antonescu se vrea europarlamentar din partea PNL. Orban se…

 

Crin Antonescu doreşte o candidatură la europarlamentare din partea partidului pe care l-a condus un timp. El e convins că se încadrează ”cu vârf şi îndesat” în criteriile stabilite de PNL pentru candidaţii la europarlamentare. Declaraţia, citată de Agerpres, a fost făcută luni la Antena 3.

„În ce priveşte criteriile din portretul robot pe care l-a făcut domnul Orban unui bun candidat la europarlamentare şi în general pentru acest partid, (…) personal cred că mă încadrez chiar cu vârf şi îndesat pentru că cu valorile dreptei liberale am fost de aproape 30 de ani, încercând să le definesc mai clar sau să contribui la eforturile de definire a lor, că ele nu se reduc la a fi anti-PSD, nu au cum. În al doilea rând, în ceea ce priveşte anti-pesedismul, nu vreau să par lipsit de modestie într-o vreme în care este concurs de anti-pesedism, dar şi sincer cred că nu am de luat lecţii. Unu la mână, pentru că puţini oameni în ţara asta în viaţa politică au motive să nu iubească PSD aşa cum am eu, nu trebuie să explic de ce. Doi la mână, cred că puţini oameni politici au produs daune PSD cum totuşi am produs eu şi nu aş da decât exemplul faptului că, asumându-mi o decizie pe care nu o regret absolut deloc, o decizie corectă, dar grea, în 2014, am făcut cred singurul pas care putea împiedica PSD să aibă astăzi preşedinte”, a spus Crin Antonescu .

Distribuie prietenilor

Fostul preşedinte al PNL a plecat din politică stârnind regrete, nedumeriri, dar şi ură din partea celor care au pariat pe el. Ludovic Orban, de care Crin Antonescu s-a despărţit în relaţii nu tocmai amicale, evită deocamdată acest subiect, iar surse din partid spun că omul care decide lista pare a nu fi de acord. Public Orban spune că nu el decide, ci Biroul Politic Naţional. Adevărul e ca la PSD, sau aproape, unde nu decide Dragnea, ci CEx-ul-
Aurelia Apostol, AMPress