• Home
  • Prima
  • Criza din Ucraina: Peste 30 de bombardamente, lansate de separatiștii pro-ruși în Lugansk și Donețk. O grădiniță și un liceu, lovite de obuze

Criza din Ucraina: Peste 30 de bombardamente, lansate de separatiștii pro-ruși în Lugansk și Donețk. O grădiniță și un liceu, lovite de obuze

Forțele armate ucrainene și separatiștii pro-ruși se acuză reciproc pentru deschiderea focului și încălcarea acordurilor de Minsk. Separatiştii din estul Ucrainei, care sunt sprijiniţi de Rusia, au anunţat joi că armata ucraineană a deschis focul pe teritoriul controlat de ei, de patru ori în ultimele 24 de ore, acuzaţia fiind însă respinsă de Kiev, informează Reuters, potrivit g4media.ro.

Președintele american Joe Biden a declarat joi reporterilor că Rusia va invada Ucraina „în următoarele câteva zile”, deoarece trupele și proviziile continuă să sosească la graniță, iar supraveghetorii internaționali raportează bombardamente peste linia de contact din estul Ucrainei, relatează Reuters și Axios.

„Toate indiciile pe care îl avem este că sunt pregătiți să intre în Ucraina, să atace Ucraina”, a spus Biden, avertizând că riscul este „foarte mare”. El a adăugat că există încă o „cale către diplomație”, dar că nu are de gând să ia legătura cu președintele rus Vladimir Putin.

Parteneri