• Home
  • Știri
  • CTP: „Cea mai mare amenințare de securitate pentru NATO în zona Deltei Dunării se dovedește a fi conducerea României”

CTP: „Cea mai mare amenințare de securitate pentru NATO în zona Deltei Dunării se dovedește a fi conducerea României”

ctp si 1

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a comentat pe pagina sa de Facebook declarațiile președintelui Klaus Iohannis legate de posibila cădere a unor bucăți dintr-o dronă lansată de Rusia asupra Ucrainei, pe teritoriul României.

„Serviciile de informații ale Armatei Române au negat ce le-au spus omologii lor ucraineni, care au în spate sistemul informațional SUA. Pentru că prima grijă a ministrului Apărării a fost ca președintele Iohannis să poată declara prostia sau minciuna solemnă că nicio țandără de dronă rusească n-a pătruns pe teritoriul țării, și nici n-are cum, datorită, se înțelege, sistemului de apărare antiaeriană românesc impenetrabil”, scrie CTP, potrivit adevarul.ro.

„Apoi, pus, de către sătenii din zonă, în fața rămășițelor aparatului rusesc, Iohannis, după ce s-a repezit cu lobul frontal în zidul din față, smucește îndărăt și dă cu ceafa de zidul din spate – face o a doua declarație, despre „o situație complet inadmisibilă și o violare gravă a suveranității și integrității teritoriale a României, stat aliat NATO”. Pe cale de consecință, ar trebui ca NATO să activeze articolul 5 și să declare război Rusiei, nu?”, notează scriitorul.

„Păi, nu. Pentru că, în clipa de față, cea mai mare amenințare de securitate pentru NATO în zona Deltei Dunării se dovedește a fi conducerea României”, dă răspunsul tot gazetarul.

„P.S. În folclor, probabil că, în urma acestui episod, Iohannis va face concurență zicerii lui Băsescu „Iarna nu-i ca vara” cu a sa „Astăzi nu-i ca ieri”, încheie Cristian Tudor Popescu.

Parteneri