AM Press Logo
Muzeul Pietrei

CTP: „Nicușor Dan este tembel”

„Am încercat să găsesc un cuvânt pentru Nicușor Dan, pentru atitudinea lui, pentru atitudinea din momentul de față. Cuvântul este tembel”, a spus Cristian Tudor Popescu, la Digi24, despre primarul genral al Capitalei.

Cristian Tudor Popescu: „Domnul Nicușor Dan. Ești primarul Capitalei, ai funcție administrativă de cel mai înalt rang și nu te vaccinezi. Sistematic, nu te vaccinezi, nu-ți iei certificat verde, pentru că ar fi putut să-și ia domnul Nicușor Dan certificat verde.
L-aș întreba pe domnul Nicușor Dan: De ce trăiești, domne?
Sigur, și domnul Nicușor Dan se întreabă: „De ce mai trăiesc domne, bucureștenii ăștia? De ce consumă curent, consumă căldură, se mișcă de colo, colo ca să îmi creeze mie probleme?”.
Dar și eu pot să-l întreb, sau să mă întreb de ce mai trăiește?

Pentru mine, a fost destul de clar că ceva este grav în neregulă cu domnul acesta, în momentul în care a aruncat la televizor, întrebat fiind în legătură cu o problemă de matematică, de acum 30 și ceva de ani de la Olimpiada de matematică din Australia, unde dânsul a luat atunci medalia de aur, cred… așa… și a fost întrebat cum se rezolva problema respectivă. Și s-a apucat să arunce o demonstrație acolo, pe un perete, la televizor, demonstrație pe care a și publicat-o pe Facebook, am văzut-o și eu, și am găsit vreo 5 greșeli în acea demonstrație, între care au fost recunoscute – corect erau 4 – una, nu era o greșeală…, 4 au fost recunoscute după aceea de domnul Nicușor Dan

E vorba de meseria de bază a omului. Deci, atunci când ești un profesionist serios, în clipa în care ți se pune problema respectivă, ar fi trebuit să spună „domne, am făcut-o acum 30 de ani” – nu e o problemă simplă -, a generat un întreg capitol al matematicii… E o problemă grea.

„Domne, am făcut-o acum nu stiu cât timp, trebuie să o revăd, nu vă pot acum reface demonstrația cu acuratețe”. Asta era o atitudine de profesionist.

Or, domnul Nicușor Dan, la plesneală, a aruncat chestia aia pe ecran ca să arate el cât e de tare și de șmecher, sperând prostește că nu o să se uite nimeni care înțelege despre ce e vorba.
Și, al doilea, momentul în care a apărat un individ care construise o cârciumă pe spațiul verde, neavând niciun temei să facă ce făcut acolo.

Și acum, domnul Nicușor Dan, ce face? Mă uit și eu… Vinerea trecută s-a împlinit un an de la depunerea jurământului pentru primărie. Iată ce spunea că face domnul Nicușor Dan: „Cifrele noului București”. Am și o poză bună, era în culori, dar arată mai bine în alb/negru.
Iată „Noul București”: „1.400 de euro salariu mediu net pentru bucureșteni, 40% mai puțin timp în trafic, centură verde a Capitalei, spații verzi, mari parcări de tip park and drive în jurul Capitalei, 130 de kilometri de metrou de suprafață, 50 de km de linie de tramvai, noi grădinițe, 900 de tramvaie, autobuze, două miliarde de euro fonduri europene atrase pentru București, 135 de kilometri de piste noi (de biciclete – n.red.), doi ani de creștere a speranței de viață datorită reducerii poluării…”.

Cu asta a câștigat alegerile. Și acum, după ce luni de zile nu am știut unde se află, v-am întrebat dacă mai trăiește, acum vă întreb, l-aș întreba: Domne, de ce trăiește?
A candidat la primărie, primarul general al Capitalei. De ce trăiești în funcția asta? Ca să faci ce?
Se ocupă de mari proiecte strategice. A trecut un an… N-au băgat de seamă bucureștenii în niciun fel prezența acestui om.

Sunt niște oameni care zac în frig și în întuneric într-un bloc din București, nu știu exact locația, i-am văzut la televizor. Niște oameni civilizați, niște oameni de bună calitate…
Nicușor Dan i-a trimis la Termoenergetica pentru niște hârtii, că nu știu ce nu e în regulă, iar oamenii ăia stau în întuneric și în frig.

Am încercat să găsesc un cuvânt pentru Nicușor Dan, pentru atitudinea lui, pentru atitudinea din momentulde față. Cuvântul este „Tembel”. Ce înseamnă „tembel”? Nu e o jignire. Conform Dicționarului Explicativ al Limbii Române, „tembel” înseamnă „nepăsător”, înseamnă „indiferent”, înseamnă „indolent”, înseamnă „delăsător”. Asta e o insultă?
Am dreptul să-i spun că e tembel?
Pot să schimb să pun alt cuvânt? „Tălâmb”. E bine? Înseamnă același lucru!”

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!