CTP despre candidaţii Gabrielei Firea şi votul pentru expiraţii din Tâmpitopole

 

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a vorbit, miercuri dimineață, la Digi24 despre bătălia pentru Primăria Capitalei. Trei candidați cu șanse au intrat în luptă: Nicușor Dan, Gabriela Firea și Traian Băsescu. Gazetarul consideră că, în timp ce Traian Băsescu va lua voturi de la Nicușor Dan, Călin Popescu Tăriceanu va trage voturi de la votanții Gabrielei Firea, însă într-o proporție mult mai mică. Totodată, despre echipa propusă de PSD la Consiliul General, el a spus că formează „Balul Vampirilor”.

„Domnul Băsescu a făcut ieri o afirmație, întrebat fiind, totuși, de ce mai candidează la încă o funcție, a răspuns: Voiați să candideze un șchiop la Primăria Capitalei? Bineînțeles că i s-ar putea răspunde în acești termeni: dar un chior poate să candideze la Primăria Capitalei? În ambele situații comițându-se un act de desconsiderare, de bătaie de joc la adresa unor oameni cu infirmități. Ce-ar avea un om care ar avea probleme cu un picior să candideze la Primăria Capitalei?”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Distribuie prietenilor

„Asta face parte din circul obișnuit, mediatic, pe care îl declanșează Traian Băsescu de fiecare dată când candidează la ceva”, a completat gazetarul, cu privire la observația că fostul președinte e sigur că primește 30% din voturi.

„De ce candidează domnul Băsescu? Rămâne această întrebare. În primul rând, din plictiseală. Pentru că, dânsul, în afară de ceea ce înțelege prin politică, politichie, altceva nu știe și nu vrea să facă. Se plictisește, ce vreți să facă, să aibă grijă de nepoți? Din nou, texte, panglici, că vrea să aibă grijă de nepoți. Spunea domnul Băsescu atunci, după al doilea mandat de președinte, întrebat fiind dacă va mai candida la vreo funcție în partid, a spus: dar cum vă imaginați, dragilor, după ce am fost președinte de două ori, să mai fiu secretar de partid? Eh, uite că domnul Băsescu s-a făcut europarlamentar și acum vrea să fugă în funcția de primar general, așa cum a fugit din funcția de primar general în funcția de președinte al României în anul 2004”, a subliniat gazetarul.

Întrebat dacă e o răzbunare a lui Traian Băsescu, pentru că nu a fost cooptat în alianța dintre PNL și USR-PLUS, Cristian Tudor Popescu a răspuns că „sigur”, fiind vorba despre „o chestiune de vanitate”.

„Bineînțeles că o să ia sub 10% și știe foarte bine lucrul acesta. Important e ce se va întâmpla în contextul alegerilor prin intrarea domnului Băsescu. A declarat că el luptă cu Gabriela Firea, nu cu Nicușor Dan, or nu poate să facă acest lucru. Oricât ar critica-o pe Gabriela Firea, domnul Băsescu nu va obține voturi de la PSD. N-are cum să ia voturi din bazinul doamnei Firea. Având acest discurs ar putea obține voturi din bazinul de dreapta, poate cel mult să ia voturi domnului Nicușor Dan”, a afirmat gazetarul.

„E un mecanism similar în cazul domnului Tăriceanu. El este pesedist. Tot comportamentul lui din ultimii ani a fost acela al unui pesedist și așa este perceput de către alegători. N-ar cum să ia voturi din partea dreapta. Cine dintre votanții PNL și USR să treacă la Tăriceanu? El va lua voturi de la doamna Firea – nu Traian Băsescu – însă într-o cantitate nesemnificativă. Nu va conta”, a completat Cristian Tudor Popescu.

„Aici e și o contradicție logică, dar așa ceva la domnul Tăriceanu este parfum de tei. Dânsul este în primul rând un nesimțit… Dânsul spunea că nu mai candidează în alegerile prezidențiale de anul trecut, după ce n-a mai fost ajutat de PSD, pentru că nu are șanse de unul singur cu ALDE. Acum, uite că nu mai funcționează raționamentul, candidează. De ce? Ca să se mai facă vorbire despre dânsul, în speranța că va mai aduce ceva voturi pentru partidul său de apartament”, a mai spus gazetarul.

Cristian Tudor Popescu a vorbit și despre lista candidaților PSD la Consiliul General, în special despre fostul premier Petre Roman, care este primul pe listă, dar independent, motivând că „de confesiune, rămân liberal”.

„Doamna Firea folosește o metodă care se poate dovedi eficientă, dânsa vrea să obțină votul imbecililor din orașul București. Există și astfel de persoane în capitala României. Caragiale are o povestire science fiction – o să râdeți – Bucureștiul în anul 3000 și ceva, în care îl numește Tâmpitopole. E vorba despre reprezentanții acestui București, pe care îi vizează doamna Firea cu echipa asta de Balul Vampirilor. Oameni expirați în domeniilor lor de activitate, fie politic, fie sportiv, unii dintre ei cu crunte probleme penale, ajunși la o vârstă însumată – dacă însumăm vârstele lui Petre Roman, Anghel Iordănescu, Mitică Dragomir și Cornel Dinu – obținem 290 de ani. Aceste talente, aceste speranțe sunt aruncate în luptă, sunt aduse de dârlogi în arenă de către doamna Firea”, a spus gazetarul.

Mai mult pe DIGI24.ro