• Home
  • Literatura
  • „Cu zâmbetul pe … muze!”, noua izbândă literară a Marinei Almășan

„Cu zâmbetul pe … muze!”, noua izbândă literară a Marinei Almășan

marina carte

Marina Almășan, jurnalist, producător TV, și nu în cele din urmă, scriitoare, aduce în atenția publicului noua sa producție jurnalistică, volumul cu numărul 14 – „Cu zâmbetul pe … muze!”.

Această carte consistentă e altcum decât cele cu care ne obișnuise Marina Almășan, și anume jurnalele sale de călătorie, ghizi extraordinari spre cunoașterea țărilor prin care ne-a plimbat autoarea.

Cartea este ca Marina însăși: ironică, efervescentă, veselă, tristă pe alocuri, acolo unde subiectele abordate o impun, critică atunci când vine vorba de România, mai degrabă de cei care își necinstesc țara, aici fiind incluși și unii dintre cei care o conduc spre eșec.

Volumul prefațat de scriitorii Lucian Avramescu și Alex Ștefănescu, și jurnaliștii Adrian Artene și Octavian Ursulescu, nu putea să nu cuprindă și era Covid în care ne aflăm. Ba chiar Marina Almășan spune despre cartea sa că seamănă aproape perfect cu un vaccin anti-Covid, și ar fi păcat să ratăm o astfel de lectură întrucât nu are efecte secundare, ci doar beneficii.

„Cartea nu e numai despre Coronavirus, deși e scrisă în anii de domnie a acestuia. E despre mine, despre voi, despre vremurile bezmetice care ne-au adunat împreună”, afirmă Marina Almășan, care dedică această a 14-a apariție literară, părinților săi.

Caricaturistul Costel Pătrășcan îndulcește lectura cu desenele sale, în rimă perfectă cu scrisul Marinei Almășan, care ne întâmpină, nu ca de obicei cu zâmbetul pe buze, ci, de astă dată „Cu zâmbetul pe…muze!”, o carte spumoasă care merită să se regăsească în bibliotecile noastre. Așadar, s-o primim cum se cuvine!

Giorgiana Radu-Avramescu

Parteneri