• Home
  • Știri
  • Cucă: Educaţia, alături de sănătate, trebuie să rămână pilonii pe care România se va dezvolta

Cucă: Educaţia, alături de sănătate, trebuie să rămână pilonii pe care România se va dezvolta

ciuca 5

Vineri, la finalul întâlnirilor pe care le-a avut cu elevii olimpici şi profesorii de la Colegiul Naţional Petru Rareş şi de la Colegiul Naţional Roman Vodă, din judeţul Neamţ, premierul Nicolae Ciucă a subliniat că educaţia, alături de sănătate, trebuie să rămână pilonii pe care România se va dezvolta şi de acum încolo pentru a îmbunătăţi calitatea vieţii cetăţenilor.

Redăm mesajul premierului publicat pe pagina de facebook a Guvernului:

„Multă bucurie și emoție la întâlnirea cu tinerii performanți și cu profesorii coordonatori de la Colegiul Național Petru Rareș și de la Colegiul Național Roman Vodă, din județul Neamț.
I-am felicitat pentru rezultatele obținute la olimpiadele școlare în domenii multiple – matematică, informatică, robotică, biologie, chimie, limbi străine. Prin muncă, perseverența și profesionalism au reușit să facă istorie.
I-am premiat pentru meritele obținute atât prin propriul efort, dar și prin susținerea părinților, cadrelor didactice și a mediului social care au făcut posibile aceste rezultate de excepție și o educația frumoasă.
Începând de anul trecut am majorat premiile acordate tinerilor care fac performanță la competițiile școlare și sportive tocmai pentru a le recunoaște acest efort susținut și curajul de a-și alege atât de devreme ceea ce vor să facă în viață.
Consider că este responsabilitatea Guvernului să ofere cadrul general care să motiveze și încurajeze profesorii, elevii, familiile să susțină performanța și educația tinerilor.
În Parlament sunt dezbătute și aprobate legile educației, rezultat al unor ample consultări, care se vor constitui într-un suport pentru reformarea și modernizarea învățământului. În scurt timp noul pachet va fi aprobat, promulgat și vom reuși astfel să punem în practică Proiectul ”România Educată”.
Ca Prim-ministru, am convingerea că educația, alături de sănătate, trebuie să rămână pilonii pe care România se va dezvolta și de acum încolo pentru a îmbunătăți calitatea vieții cetățenilor”.

Parteneri