• Home
  • Articole sponsorizate
  • Cum afectează pandemia de Coronavirus situația economică din România? Află care sunt cele mai importante măsuri de protecție

Cum afectează pandemia de Coronavirus situația economică din România? Află care sunt cele mai importante măsuri de protecție

Cum afecteaza pandemia de Coronavirus situatia economica din Romania Afla care sunt cele mai importante masuri de protectie 1

În momentul de față, chiar dacă impactul Coronavirusului asupra economiei naționale este nesemnificativ, analiștii economici consideră că, în viitorul apropiat, poate apărea o criză financiară, dacă situația la nivel global se agravează. Țările afectate de acest virus au decretat deja stare de urgență și au impus respectarea anumitor reguli, pentru a reduce riscul de infectare. Astfel, nu trebuie neglijat niciun aspect legat de sănătate, dar nici principalele măsuri instituite.

Iată care sunt cele mai importante măsuri de protecție:

  1. Lucrează de acasă, dacă job-ul tău permite acest lucru

Acțiunile care ar trebui să dicteze, în această perioadă, sunt responsabilitatea și prudența. Protejarea personală și a celor din jur trebuie să fie prioritatea 0. Din această cauză, multe companii au decis să își desfășoare activitatea de acasă, concept cunoscut deja în țările dezvoltate drept “home office”.

Bineînțeles, acest aspect se aplică doar celor care lucrează la birou, nu și celor din domeniul medical sau farmaceutic, a căror prezență este obligatorie, mai ales când este vorba de un pacient. Desigur, există și situații în care mulți decid să rămână acasă, chiar dacă acest lucru implică un concediu fără plată. Drept soluție salvatoare, aceste persoane pot apela la credite online rapide pentru a avea o sursă de venit în tot acest interval de timp.

  1. Spală-te pe mâini și evită zonele aglomerate

Pentru că transportul în comun nu poate fi oprit, iar tot ceea ce se poate face este limitarea formării grupurilor mari de persoane, este necesar ca toată lumea să fie conștientă de importanța spălării pe mâini. Pe cât posibil, nu trebuie să îți atingi ochii, gura și nasul și, când strănuți, este indicat să folosești mereu o batistă sau un șervețel. De asemenea, evită să mergi în zone aglomerate, cum sunt piețele publice, supermarketurile sau centrele comerciale. Dacă totuși trebuie să faci cumpărături sau alte activități, poartă o mască de protecție și mănuși de unică folosință. Astfel, vei contribui și tu la stoparea răspândirii virusului.

  1. Nu călători în alte țări, dacă nu este absolut necesar

Dacă este posibil, amână sau chiar anulează orice fel de călătorie pe care ai programat-o. Dacă este una în interes de serviciu, cu siguranță, se poate reprograma sau înlocui cu o ședință în mediul online. Trebuie să ții cont de acest sfat, pentru că nu poți preconiza ce se va întâmpla în perioada în care te afli pe drum. De aceea, există riscul ca, atunci când ajungi la granița cu țara respectivă, să fii preluat de autorități și să fii nevoit să stai timp de 14 zile în carantină, chiar dacă ești perfect sănătos și nu ai niciun fel de simptom.

În concluzie, mediul economic va avea de suferit în viitorul apropiat, din cauza panicii create de pandemia de Coronavirus. Optimizează-ți cheltuielile și nu investi sume mari de bani în lucruri care nu sunt prioritate. 

sursa foto: unsplash.com

Parteneri