AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Cum alegi rochia potrivită formei corpului tău

Alegerea rochiei perfecte poate fi o provocare, mai ales dacă ne raportăm la corpul nostru. Și deși îți pot face cu ochiul multe modele care sunt în trend, ar fi bine să te îndrepți către cele care să ți se potrivească și să-ți confere încredere. Iată câteva idei care să te ajute să alegi rochia perfectă:

Tipul pară

Dacă te numeri printre cele care au acest tip de corp, evident trebuie să scoți în evidență talia, iar pentru asta ai nevoie de o curea fină. Rochiile cu decolteu în V dau senzația de alungire a siluetei, la fel ca și cele lungi, din materiale fluide. Ca să adaugi un plus de echilibru poți încerca variante cu umeri sau mâneci oversized. Mai mult, îndreaptă-ți  atenția și către cele care urmează lejer linia corpului sau în formă de A, în defavoarea celor mulate sau celor cu volum, stil sac. Nu-ți rămâne decât să deschizi laptopul și să te apuci de shopping. Te poți inspira de aici: https://www.fashiondays.ro/g/femei-/imbracaminte-rochii

Tipul măr

Important este să distragi atenția de la zona abdomenului, iar pentru asta poți să optezi pentru rochii care ascund această parte a corpului. Ia-le în calcul pe cele vaporoase cu decolteu, în formă de A, de lungime medie, dar și modelele tip tunică. Evită-le pe cât posibil pe cele strânse pe corp și pe cele cu volan în jurul taliei, care vor crea senzația de și mai mult volum, pe care nu ni-l dorim aici.

Tipul clepsidră

Ești posesoarea acestui tip de corp? Ești cea mai fericită pentru că poți purta de la modele de rochii de zi casual la cele de seară, în diferite forme și mărimi. Dacă ai vreun dubiu legat de cum arată, este suficient să îți subliniezi talia cu o curea sau cu un cordon cool. În rest, trebuie să fii atentă ca rochia să se potrivească cu evenimentul la care mergi sau cu locul în care o vei purta.

Tipul atletic

Acest tip de siluetă este oarecum asemănător cu cel clepsidră, așa că este destul de ușor să alegi. Asta presupune că ai picioarele lucrate iar acest lucru îți permite să alegi fără probleme rochii scurte, dar și strânse pe corp datorită abdomenului plat. Poți opta pentru cele cu volum, volane, cu diferite printuri, asimetrice, dar și decorate cu diferite pietre. Dacă nu vrei să-ți evidențiezi picioarele, mizează pe o rochie lungă, diafană, care să le acopere.

Indiferent de tipul de corp pe care îl ai, nu uita de accesorii, ochelari de soare, o pereche de sandale, pantofi cu toc sau, de ce nu, teniși,  sau pantofi sport pe care să-i adaptezi tipului de rochie pe o alegi.

© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!