AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Cum amenajezi patul din dormitor pentru un design modern

 

Planifici amenajarea dormitorului și îți dorești să obții un decor personalizat și o atmosferă familiară? Pe lângă alegerea paletei cromatice și a decorațiunilor, trebuie să investești timp și efort pentru a achiziționa patul potrivit. Este elementul care influențează estetica generală și care asigură nivelul așteptat de confort.

 

În ultimii ani, tot mai mulți designeri de interior au propus integrarea simplității și accentelor minimaliste în zona de dormit. Așadar, liniile perfecte și nuanțele neutre nu pot lipsi din peisaj. Totuși, obținerea unei estetici moderne, unicate, dar în același timp în ton cu tendințele, presupune mai mult de atât. Ce trebuie să ai în vedere în privința patului rămâne să afli în rândurile de mai jos.

 

Amenajarea dormitorului modern

 

Înalte de a evalua gama de saltele ortopedice și de a te hotărî cu privire la forma patului, e esențial să analizezi procesul de decorare. Chiar dacă pare ușor în teorie, simplitatea, în cea mai frumoasă și delicată variantă, este destul de greu de obținut. Sunt numeroși factori pe care trebuie să îi iei în considerare – de la dimensiunea încăperii, până la nevoile personale în materie de funcționalitate și depozitare.

 

Însă, nu-ți face probleme. Există câteva sfaturi care te vor ajuta în mod sigur să te bucuri de armonie vizuală și un plus de intimitate:

 

  • Cromatica trebuie să includă nuanțe de alb, bej, crem sau gri. Sunt culori care reflectă lumina și creează iluzia de spațiu, ceea ce este ideal în cazul în care ai un apartament mic. În cazul în care vrei să oferi un plus de strălucire rezultatului final, poți adăuga contraste inedite de negru, albastru sau verde. Însă, ține cont de felul în care se îmbină celelalte componente.
  • Alege mobilier cu linii drepte și forme geometrice. Evită detaliile ornamentale sau obiectele decorative care nu fac decât să supraaglomereze spațiul. Piesele ar trebui să fie plăcute atât din punct de vedere estetic, cât și funcțional. Cele mai recomandate soluții sunt cele care prezintă un dublu rol. Așadar, alege un cadru de pat cu ladă pentru depozitare și rafturi suspendate dacă vrei să menții un ambient aerisit.
  • Optează pentru materiale naturale pentru bumbacul, inul sau mătasea. Integrează combinații inedite de texturi pentru a adăuga profunzime și interes vizual fără a compromite simplitatea. Evită culorile și imprimeurile extravagante, care nu te reprezintă. Dormitorul trebuie să devină o oază de liniște și relaxare, nu o expoziție de elemente nonconformiste. Less is more este conceptul pe care trebuie să-l abordezi de fiecare dată și care îți va aduce mai mult ca sigur rezultatul așteptat.
  • Acordă atenție calității. Încorporează tehnologii de ultimă generație, care să-ți susțină rutina de somn și să-ți confere mai multă siguranță. Folosește sisteme de control a temperaturii și dispozitive de monitorizare a umidității. În ceea ce privește patul, e esențial ca suportul să fie fabricat din materiale durabile precum lemnul sau metalul. De asemenea, contactează un producător saltele și cumpără modelul potrivit nevoilor tale.
  • Lumina este foarte importantă, în special cea naturală. Așadar, dacă se poate, alege ferestre mari și oglinzi, care să confere atmosferei prospețime și eleganță. În mod evident, nu ai cum să uiți de sursele de iluminat artificiale. Printre cele mai apreciate variante în amenajările moderne se numără aplicele sau lampadarele de podea. Însă, în dormitor, cel mai bine te orientezi către benzi LED.

 

Patul – centrul camerei

 

Acum că ai înțeles ce presupune amenajarea unui spațiu care să se încadreze atât în tendințe, cât și în cerințele personale, urmează să alegi patul. Trebuie să fii atent/ă la fiecare detaliu în parte – este elementul care dictează stilul încăperii și întregul vibe.

 

Practic, în jurul patului se construiește designul. Pe piață există multe alternative – cu forme și caracteristici specifice. Iată câteva dintre cele mai apreciate:

 

  • Pat metalic – Investește într-un pat cu cadru metalic și linii drepte sau ușor curbate. Este robust, ușor de întreținut și rezistent utilizărilor îndelungate. De asemenea, adaugă un aer industrial locului.
  • Pat modular – Dacă spațiul nu este de partea ta și îți limitează ideile creative, patul modular este exact ce căutai. Este o achiziție versatilă și multifuncțională, care poate fi configurată în funcție de nevoi.
  • Pat cu tăblie decorativă – Vrei să adaugi o pată de culoare în dormitor, dar nu ai suficient loc pentru toate sculpturile și tablourile? Orientează-te către un model cu tăblie geometrică – cu siguranță va atrage toate privirile.
  • Pat rabatabil – În cazul în care vrei să îmbini utilul cu plăcutul, patul rabatabil te poate scuti de problema dimensiunilor reduse ale camerei. Există mulți producători care oferă opțiuni interesante, care pot fi ajustate cu ușurință.
  • Pat tapițat – Dacă ești o fire mai boemă, care apreciază amenajările romantice, poți crea un mix între clasic și modern. Alege un pat din catifea, cu noptiere asortate și obiecte de iluminat care îți pot garanta un ambient plăcut.

 

Achiziția patului din dormitor poate deveni o adevărată provocare, mai ales dacă îți dorești un design modern.

 

Important e să urmezi recomandările de mai sus și să alegi doar ceea ce te reprezintă – numai așa poți defini un spațiu unicat!

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!