Cum cu cine votez? Cu toți!

Aseară am plimbat-o pe fiica mea cea mica pe centru. Frumos! Lumini, ninge cu lumini albe în Piața Universității, steluțele multicolore au culcat o uriașă sorcovă veselă pe Magheru, iar în Piața Constituției e târg. Am lăsat mașina la doi kilometri, că mai aproape n-aveam unde parca, iar unde am găsit loc nu m-au lăsat polițiștii. Frumos, însă! Ajuns în fața Casei Poporului, cum o botezase Răposatul, chiar că am găsit poporul Capitalei întreg adunat aici.Te călcai pe picioare. Am stat la coadă la mici. Miroseau frumos! Grătare peste tot, vin fiert (n-am luat din motive de șoferie). Am fiert acasă.
Azi n-am ajuns încă la vot. Sunt însă bucuros, aproape beat de fericire. Nu de la vinul de aseară, ci de la delarații. Iohannis a spus – era undeva în fața unei școli – că a votat pentru o Românie puternică. De acord. Rezon! Dragnea care era undeva în Teleorman, a spus că a votat să-mi mărească pensia și salariul. Frumos! Am nevoie de ambele măriri pentru a face de un salariu normal. Cioloș m-a îndemnat să votez fiindcă s-a vărsat pentru asta sânge la Revoluție. Așa e! A lipsit nițel și se vărsa și al meu. Frumos! A vorbit și Băsescu, ieșind cu nevasta de la vot. A votat pentru folosirea fondurilor europene. Frumos! Iată-mă-s nevoit să-i dau, pentru prima dată în viață, dreptate. Nicușor Dan a votat convins că azi e o zi istorică. Păi cum să nu fie istorică? Este. De acord și cu el. Frumos! Toți iubesc poporul, toți iubesc România, toți par din același partid al iubirii de țară.
Plec la vot. Cu cine votezi domnule Avramescu, mă întreabă florăreasa din colț care ține deschis la crizanteme. Crizantemele împung iarna cu coloritul lor viu și biruie cenușiul zilei. Cum cu cine votez? Cu toți! Păi nu se poate, zice mirată femeia creolă pe care o știu de ani! Sunt mai multe partide. Nu sunt, te înșeli. Toți sunt dintr-un singur partid. Toți au dat declarații în dimineața asta de parcă erau vorbiți. Fac parte din Partidul Iubesc România. Dumneata, zic, pentru cine votezi? Pentru schimbare, zice femeia. Am mai auzit vorba asta nesăbuită la un cioban, interogat de o reporteriță care se suise pe urma oilor lui, până-n munte. Cum să-i schimbi pe toți oamenii ăstia pe care eu i-am auzit, cu urechile mele, cum mă iubesc ei pe mine, cetățeanul-cap de locuitor, cum nădușesc ei pentru România, cum… Pe unii îi știu de-un leat cu democrația. Patrioți. Cum să-i schimbi?
Nedrepți sunt românii! Politicienii le vor binele, li-l îndeasă cu deștul undeva și ei îl…Nu mai zic nimic fiindcă plec să votez partidul celor enumerați mai sus, toți uniți în cuget și simțiri!