• Home
  • Prima
  • Cum l-a învins la Wimbledom, Simona Helep, pe Ilie Năstase. ”Te iubesc, Simona, așa cum nu-l pot urî pe Ilie”

Cum l-a învins la Wimbledom, Simona Helep, pe Ilie Năstase. ”Te iubesc, Simona, așa cum nu-l pot urî pe Ilie”

simona vine 1

Simona Halep este așteptată la Aeroportul ”Henri Coandă” din București, de prieteni, admiratori și oficialitățile nelipsite de la împărțirea ”tortului victoriei”.

Întrebat cum comentează victoria la Wimbledon a Simonei Halep în fața Serenei Williams, publicistul și poetul Lucian Avramescu a dat un răspuns în stilul său:

”Simona a spulberat-o pe americancă, a văzut o lume. Pe teren, cu aripi îngerești, zbura doar românca. Americanca a fost cerbul dintre faruri. Eu am văzut, însă, cum Simona l-a bătut, dureros, pe Ilie Năstase la Wimbledon, victoria unei românce care răzbună și explică de ce, undeva, un alt român era stopat. De două ori am tremurat pentru Ilie în finala de la Wimbledon și de două ori a pierdut. Alaltăieri a fost învins și răzbunat în același timp de Simona. Cum așa? Ilie Năstase a ratat două finale așa cum și-a ratat, în importante momente ale vieții lui, șansa. Simona, pe lângă talent, are o splendidă și îndârjită ambiție. Simona nu se joacă niciodată de-a jocul. Ilie, poate mai spectaculos, mai poet în joc, rata prin demonul hahalerei care locuia în el. De aceea, eu spun că Simona Halep este măreață, regină a tenisului și foarte bine că românii o așteaptă la aeroport cu flori și lacrimi de bucurie, sau cu flori compuse din lacrimi, pentru că ea arată că nouă, burduf de talent de la Dumnezeu, ne mai trebuie ceva pe care ea îl are. Acel ceva se cheamă se te iei în serios, să mori, cum se zice la noi, la scriitori, pe peniță. Bravo, fată minunată! Te iubesc cu forța cu care n-am reușit să-l detest pe Ilie Năstase când și-a luat la mișto talentul uriaș!”, a comentat Lucian Avramescu.

Simona Halep revine astăzi în țară, mai bogată cu cel mai important trofeu mondial al tenisului, aplaudată de Casa Regală engleză, confiscând pagina primă a ziarelor lumii care au trecut în subsol, președinții, premierii.
Giorgiana Radu, AMPress

Parteneri