Cum poate fi aleasa cea mai buna cabina de dus?

poza Ampress Xglas 2

Articolele din categoria cabina de dus sunt variate atat ca forma, cat si din punctul de vedere al materialelor de fabricare si al dimensiunilor. Din acest motiv, se recomanda parcurgerea acestui ghid care prezinta cateva elemente importante in alegerea celei mai bune cabine de dus.

Indiferent de spatiu, preferinte si buget, unele criterii nu trebuie trecute cu vederea si, de aceea, specialistii recomanda acordarea unei atentii deosebite, inainte de achizitionare, la toate elementele care fac ca o cabina de dus sa se potriveasca perfect cu o anumita baie.

Alegerea modelului perfect de cabina de dus

Una dintre cele mai comune cabine de dus este cea cu cadita, iar aceasta pare a fi alegerea ideala pentru persoanele care vor un produs la pret mic. Pe piata sunt numeroase modele de astfel de cabine de dus, iar proprietarul va trebui sa decida ce isi doreste.

De asemenea, este important ca, de la bun inceput, sa fie stabilit daca in pachet intra si cadita sau daca aceasta este un element care trebuie cumparat separat. Acest model are dezavantajul unei perioade scurte de utilizare. Materialele sunt destul de sensibile, iar feroneria cedeaza rapid.

Cabinele de dus fara cadita sunt mult mai intalnite in ultima vreme, pentru ca sunt elegante si practice. O astfel de cabina de dus poate fi intalnita in hoteluri, dar si in locuintele proprii. Dusurile sunt montate direct pe podea si avantajul este ca pot fi folosite o perioada mai lunga de timp in comparatie cu modelele care au cadite.

In cazul in care lipseste cadita, este necesar ca podeaua sa aiba o usoara panta catre gura de scurgere si, in functie de spatiul disponibil, se poate alege modelul modelul care se potriveste cel mai bine.

Modul in care se deschid usile

Exista usi glisante si usi batante. Usile glisante sunt mult mai practice decat cele batante, insa cele din urma sunt mai durabile. Usile batante pot intalni obstacole in momentul in care sunt deschise. Pentru aceasta varianta de usi este necesara amplasarea corespunzatoare a cabinei de dus, astfel incat sa ramana spatiu suficient pentru deschiderea usilor.

Usile glisante sunt atat elegante, cat si practice si, in plus, utilizeaza foarte putin spatiu in momentul deschiderii, dar sinele pe care se deplaseaza pot ceda mai repede

Materialele utilizate

Calitatea materialelor este importanta. Ar trebui sa se foloseasca numai sticla securizata, in detrimentul sticlei clasice. Grosimea panourilor trebuie sa fie de minimum 8 milimetri, pentru ca o sticla mai subtire risca sa se sparga mai repede, iar sticla groasa face ca panourile sa fie prea grele.

Elementele care intra in componenta cabinei de dus trebuie sa fie de cea mai buna calitate. Toate elementele de imbinare trebuie sa fie confectionate din materiale care sa nu rugineasca. Atunci cand feroneria se strica, proprietarii trebuie s-o inlocuiasca, iar costurile pot fi mari. Elementele din plastic nu sunt recomandate, deoarece au o durata de viata mai scurta decat alte materiale.

Forma cabinei se alege tinand cont de preferinte, iar dimensiunile depind de spatiul disponibil in baie. O cabina de dus perfecta este o cabina care asigura spatiu si confort.

Parteneri