Cum poti creste rata de conversie cu ajutorul unei agentii de marketing online?

Marketing Digital Atelierul de Creatii Digitale

Unul dintre marile avantaje ale unui website sau magazin online se refera la posibilitatea de a analiza si de a interpreta modul in care cei care ajung pe site interactioneaza cu produsele sau serviciile pe care le ofera acesta. Daca in urma cu multi ani era foarte greu de analizat comportamentul potentialilor clienti, astazi prin intermediul online-ului acest lucru este mult mai facil de realizat.

Orice afacere isi doreste sa beneficieze de cat mai multi vizitatori pe site, dar dincolo de volumul de trafic pe site este foarte important ca rata de conversie sa fie cat mai mare. Rata de conversie este calculata ca fiind raportul dintre numarul de utilizatori care ti-au accesat site-ul si numarul de vanzari facute. Cu alte cuvinte, pentru a avea un profit cat mai mare este foarte important ca orice business sa atinga o rata de conversie cat mai buna.

In acest demers orice business ar trebui sa aiba in vedere colaborarea cu o agentie de marketing online. O echipa de profesionisti in promovare online poate oricand sa te ajute sa iti cresti rata de conversie a business-ului tau online. Fie ca vorbim despre campaniile de advertoriale SEO, fie ca vorbim despre optimizarea website-ului, fie ca ne gandim la campanii Facebook, oricare dintre acestea sau toate la un loc pot contribui semnificativ la succesul unei afaceri in mediul online.

Raspunde nevoilor potentialilor clienti prin advertoriale SEO

Orice afacere ar trebui sa aiba in vedere satisfacerea unor nevoi sau asteptari din partea potentialilor clienti. Doar astfel poti avea certitudinea ca vei avea vanzari mari si profit pe masura. Insa pentru acest lucru trebuie ca potentialii clienti sa stie cum produsele sau serviciile pe care le oferi le pot fi de folos in rezolvarea diferitelor nevoi. Un astfel de demers poate fi satisfacut prin campaniile de advertoriale SEO.

Un advertorial reprezinta un articol redactat pentru a promova un produs sau un serviciu. Insa specificul advertorialelor este acela ca nu face publicitate „gratuita”, ci promoveaza un produs sau un serviciu punctand avantajele si beneficiile pe care acesta le aduce utilizatorilor. Altfel spus, in randurile unui advertorial cititorii vor gasi utilitatea si avantajele de care vor beneficia prin achizitia produsului sau a serviciului promovat.

Acest lucru este un mare plus in contextul in care publicul este suprasaturat in ceea ce priveste reclamele directe si uneori agresive. Iar daca te intrebi cum iti promoveaza un advertorial afacerea, trebuie sa stii ca si fara a mentiona brand-ul vei putea atrage mai mult trafic pe site. Acest lucru se realizeaza prin intermediul link-urilor inserate in fiecare advertorial din cadrul unei campanii de advertoriale SEO.

Din acest punct de vedere un advertorial este o metoda extrem de eficienta in promovarea unui business: raspunde nevoilor potentialilor clienti si in acelasi timp aduce trafic pe site, crescand astfel sansele de a ridica volumul vanzarilor. Pentru eficienta campaniilor de optimizare pentru motoarele de cautare o agentie de publicitate este cea mai buna optiune.

Rate de conversie mai mari cu Atelierul de Creatii Digitale

Pentru a ajunge la rezultatele dorite in urma optimizarii pentru motoarele de cautare, fie ca vorbim despre optimizarea website-ului, fie ca vorbim despre campaniile de advertoriale SEO, este important ca anumite criterii sa fie indeplinite. Primul criteriu vizeaza alegerea cuvintelor cheie relevante pentru business-ul promovat. Apoi in jurul acestor cuvinte cheie trebuie creat continut text. Si nu orice continut, ci unul care sa ofere informatii relevante si utile, dar in acelasi timp sa fie continut unic. Greselile gramaticale sau de exprimare nu sunt acceptate, iar pentru un plus de atractivitate folosirea de imagini este recomandata.

Urmeaza apoi plasarea de link catre website-ul business-ului promovat. Acest link este plasat pe cuvinte cheie sau expresii de cuvinte care vor indemna cititorul unui advertorial sa acceseze site-ul afacerii promovate. Aceste advertoriale SEO vor aduce trafic pe site si vor aduce in special utilizatori din mediul online care sunt interesati de serviciile sau produsele oferite prin intermediul business-ului tau. Acest lucru vine ca urmare a utilizarii de cuvinte cheie. Prin urmare sansele de a avea rate de conversie mai ridicate sunt mult mai mari.

Pentru campanii de optimizare SEO Atelierul de Creatii Digitale pune la dispozitia clientilor o echipa de specialisti in marketing online.Informatii suplimentare sunt disponibile pe creatiidigitale.ro.

Parteneri