Cum sa administrezi eficient un pachet de servere VPS?

servere vps

Intr-un plan de servere VPS managed, furnizorul de hosting se ocupa de partea de mentenanta. Totusi, dezvoltatorii si cei care detin anumite cunostinte tehnice nu au nevoie de o astfel de solutie. In schimb, gestionarea se poate realiza individual, intr-un mod flexibil si cu un nivel superior de control. De asemenea, nu sunt necesare investitii mari si vei salva o parte din buget. Iata ce pasi sa urmezi pentru a face lucrurile mai simple!

Asigura-te ca dispui de panou de control

Panoul de control este zona in care ai acces la toate fisierele si le poti modifica sau sterge cu usurinta. Cu acest serviciu, ai posibilitatea de a te loga pe email, precum si de a implementa coduri in anumite file. Un alt beneficiu al panoului de control consta in faptul ca vei analiza spatiul de disc si memoria utilizata. Cea mai populara solutie la momentul actual este cPanel, acesta fiind construit pentru serverele Linux. Pe un plan de shared hosting, acelasi panou putea fi disponibil gratuit, datorita faptului ca sunt impartite costurile totale ale computerului. Pe de alta parte, gazduirea virtuala presupune accesul la o serie de resurse specifice. Astfel, vei fi nevoit sa achizitionezi licenta de unul singur.

Ocupa-te de partea de securitate

Pachetul tau de servere VPS va furniza acces SSH, ceea ce inseamna ca sunt necesare configuratii suplimentare pentru acelasi protocol. Spre exemplu, accesul root ar fi bine sa aiba loc doar prin intermediul cheilor private si sa schimbi portul initial cu altul. In acest mod, vei preveni injectiile SQL si alte brese de securitate. Daca ai angajati, acestia pot fi limitati in baza activitatilor si le poti seta privilegiile doar pentru sarcinile de lucru. Un firewall activ este un serviciu util, fiindca previne conexiunile ce nu sunt autorizate. Prin urmare, traficul real este diferentiat de cel fals si sunt blocate amenintarile DDoS.

Pentru a te asigura ca nu apar probleme, verifica daca dispui de functia de backup automat. Aceasta iti permite sa readuci lucrurile la normal in orice moment si sa previi erorile ce apar in timpul configuratiei DNS.

O alta masura de securitate utila pe serverele VPS este certificatul SSL premium. Acesta necesita o plata anuala, insa ofera mai multe beneficii decat unul simplu. Pe langa faptul ca prezenta sa atesta faptul ca ai un business legitim, dispui de o garantie ce acopera evenimentele neprevazute cauzate de o criptare slaba. Asadar, clientii tai se vor simti in siguranta si vei reusi sa castigi o reputatie buna intr-o perioada scurta.

Instaleaza aplicatii software

Aplicatiile sunt necesare pentru a-ti gestiona afacerea online si inlocuiesc nevoia de a utiliza coduri. Desi instalarea lor s-ar putea dovedi dificila, poti face lucrurile mai simple prin intermediul unei licente pentru Softaculous. Acest instrument iti ofera acces la peste 300 de scripturi, ce le poti adauga printr-un singur click si costa doar 3 euro/luna. Datorita nivelului de resurse de care vei dispune, poti folosi CMS-uri precum WordPress sau OpenCart. Alegerea lor se realizeaza in functie de situatia personala si de obiectivele de business pe termen lung. Spatiul de stocare SSD si memoria RAM de pe serverul VPS te vor asigura insa de faptul ca website-ul tau va putea sustine un nivel de trafic mare si nu vor exista probleme in ceea ce priveste viteza de incarcare.

Parteneri